Sportiv și high-tech: noul Audi S4

Audi-S4_2017_1600x1200_wallpaper_03
0

Sportiv și high-tech: noul Audi S4

Modelele de top din gama A4 au fost dezvăluite cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, eveniment deschis publicului până pe 27 septembrie inclusiv. Atuurile noilor Audi S4 și Audi S4 Avant sunt construcția ușoară inteligentă, motorul puternic și pachetul tehnologic de ultimă oră.

Inima celui mai nou membru din gama S este un motor V6 TFSI de 3 litri, care beneficiază de injecție directă și turboalimentare. Agregatul 3.0 TFSI dezvoltă 354 CP (260 kW) și 500 Nm cuplu motor între 1,300 și 4,500 rotații pe minut. Astfel, motorul turbo V6 TFSI de 3 litri este cu 21 CP și 60 Nm mai puternic decât predecesorul său.

Audi S4 poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4,7 secunde, iar limitatorul electronic intervine atunci când acul vitezometrului indică 250 km/h. În ciuda performanțelor îmbunătățite, motorul V6 consumă mai puțin de 7,4 litri/100 km și produce 170 de grame de CO2 per kilometru. Transmisia automată tiptronic cu 8 trepte a fost dezvoltată pentru a schimba rapid rapoartele, cât și pentru a fi eficientă în regim de condus normal. Ori de câte ori situația o permite, cutia de viteze comută automat pe liber (punctul mort al transmisiei) pentru a economisi combustibil.

Puterea agregatului V6 3.0 TFSI este transmisă către șosea prin intermediul unui sistem de tracțiune integral permanentă quattro. În timpul condusului normal, diferențialul central autoblocant direcționează 60% din cuplul motor către puntea spate și 40% către puntea față. Atunci când situația o impune, tracțiunea integrală quattro a noului Audi S4 distribuie până la 70% din cuplul motor pe puntea față sau până la 85% pe puntea spate.

Sistemul de control selectiv al cuplului frâneză ușor roțile aflate pe partea interioară a unui viraj pentru o mai mare agilitate în timpul condusului sportiv. Un diferențial sport (disponibil opțional) îmbunătățeste caracterul dinamic al noului Audi S4 prin distribuirea activă a cuplului între roțile posterioare.

Noile Audi S4 și S4 Avant atacă virajele cu aplomb, fie vorba de o pistă de curse sau un drum sinuos de munte. De asemenea, familia S4 a fost proiectată să fie stabilă și în linie dreaptă, mai ales la viteze de croazieră. Aceste performanțe sunt atribuite, în mare parte, suspensiei 5-link.

Acest tip de suspensie a fost proiectată să separe cu precizie forțele longitudinale și transversale între punțile mașinii, asigurând astfel o manevrabilitate optimă în orice situație. Asemenea servodirecției electromecanice, ambele sunt concepute pentru a fi foarte ușoare. Sistemul de direcție sport cu raport variabil este disponibil opțional.

Comparativ cu noul Audi A4, suspensia modelului S4 este cu 23 de milimetri mai joasă. Garda la sol este asemănătoare cu A4 atunci când S4 este echipat cu amortizoarele active (echipament opțional). Jantele standard de 18 inch cu design în 5 spițe sunt îmbrăcate în cauciucuri de 245/40. Opțional, noul S4 poate fi echipat cu jante de 19″.

Designul noii generații Audi S4 este intenționat subtil. În partea din față, grila Singleframe și liniile orizontale accentuează lățimea mașinii, în timp ce bara de protecție și prizele de aer sunt vizibil profilate. Multe dintre aceste componente sunt vopsite în tonuri de gri mat și accentuate cu crom în punctele cheie.

În partea din spate, bara specifică familiei S integrează o grilă neagră tip fagure, un difuzor aerodinamic și patru evacuări. Mare parte din caroserie este realizată din materiale compozite inteligente pentru mai multă rigiditate torsională, cât și pentru reducerea greutății. Audi S4 cântărește 1.630 kilograme, iar S4 Avant 1.675 kilograme.

La interior, Audi S4 și Audi S4 Avant pot acomoda cinci pasageri în confort deplin. Portbagajul lui Audi S4 Avant oferă de la 505 la 1.510 litri în funcție de poziția scaunelor din spate. În întuneric, luminile ambientale LED subliniază profilul omogen al ușilor și consolei centrale.

Scaunele sport S sunt acoperite într-o combinație de piele Nappa și Alcantara. Acestea au secțiuni laterale reglabile, tetiere integrate și o funcție de masaj pneumatic. Opțional, clienții pot opta pentru Audi virtual cockpit, un ecran de 12,3 inch care înlocuiește ceasurile de bord clasice.

O altă inovație majoră pe modelele S4 este sistemul de operare MMI. Logica sa de operare este similară cu cea folosită de smartphone-uri, inclusiv funcția de căutare text. Interfața MMI oferă șoferului trei metode de operare: vocală, prin butoanele noului volan multifuncțional sau prin terminalul amplasat pe consola centrală.

În cazul sistemului MMI navigation plus cu MMI touch și monitor de 8,3 inch, butonul rotativ de pe consola centrală integrează un touch pad pentru funcțiile zoom, scroll sau pentru a scrie litere și cifre de mână.

Alături de navigația MMI plus, noile Audi S4 și S4 Avant sunt dotate cu modulul Audi connect. Acesta oferă o conexiune de mare viteză la Internet folosind standardul 4G/LTE. Hotspot-ul Wi-Fi integrat permite pasagerilor să navigheze și să trimită email-uri, în timp ce șoferul poate să-și conecteze telefonul mobil la serviciile online Audi.

În materie de siguranță, Audi S4 ajută șoferul prin funcția Adaptive Cruise Control Stop&Go cu Traffic Jam Assist. Acest sistem activ de siguranță poate acționa automat accelerația, frânele și direcția la viteze de până la 65 km/h. Un sistem de recunoaștere a indicatoarelor rutiere este de asemenea disponibil. Alte echipamente opționale includ farurile Matrix LED, head-up display și un senzor pentru deschiderea automată a portbagajului modelului S4 Avant.

“La Audi avem mai bine de 20 de ani de experiență în dezvoltarea modelelor sportive din gama S”, a declarat Prof. Dr. Ulrich Hackenberg, membru al consiliului de administrație Audi pentru dezvoltare tehnică. “Din prima zi, formula noastră de succes a fost o combinație de performanță remarcabilă quattro, design reținut și cele mai noi tehnologii în materie de tren de rulare, suspensii și infotainment. Noile Audi S4 și S4 Avant continuă această tradiție sportivă.”

Atât Audi S4, cât și Audi S4 Avant vor fi disponibile pentru comandă anul viitor.

[yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=9it-bD9C_zU ‘]

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2