MIDOCAR construieste Ateliere Fara Frontiere

25586_374223249441_374130504441_3660307_6492660_n1-e1323177481717
0

MIDOCAR construieste Ateliere Fara Frontiere

07.12.2011

Dupa cum stiti, MIDOCAR incearca sa se implice in cat mai multe cauze sociale. Anul trecut pe vremea asta ne cresteau copaci in show-room. Anul acesta am ales sa ajutam la construirea proiectelor Asociatiei “Ateliere Fara Frontiere”. Am donat 49 de monitoare CRT care vor lua drumul ONG-urilor inscrise in programul anual ASSOCLIC.

Ateliere Fara Frontiere este o asociatie romana non-profit, a carei misiune este integrarea socio-profesionala a persoanelor in dificultate printr-un atelier care le propune o activitate economica si solidara: reciclarea si reconditionarea calculatoarelor colectate de la companii si institutii responsabile social.

Pornind de la premisa ca in Romania, statisticile Eurostat indica un deficit in raport cu alte state europene in privinta utilizarii Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor (TIC), desi aceasta are un impact important asupra vietii cotidiene a fiecarui individ si asupra competitivitatii economice la un nivel mai larg, Asociaţia Ateliere Fara Frontiere a gandit un instrument de combatere a situatiei actuale in domeniul utilizarii calculatoarelor, si anume proiectul ASSOCLIC.

ASSOCLIC este un apel la proiecte, adresat ONG-urilor din Romania, care dezvolta programe de acces la educatie, formare si integrare a persoanelor defavorizate. Acestea trebuie sa completeze un dosar de candidatura care cuprinde o descriere pertinenta a proiectului pentru derularea caruia au nevoie de material informatic, iar cele mai bune proiecte vor fi premiate cu calculatoare.

Un numar din ce in ce mai mare de asociatii se inscriu pentru a beneficia de programul ASSOCLIC. Astfel, prin reconditionarea si reciclarea materialului informatic, Ateliere Fara Frontiere reuseste sa desfasoare o activitate sustenabila ce intruneste conditiile dezvoltarii durabile.

MIDOCAR s-a alaturat cauzei AFF si a donat 49 de monitoare CRT, colectate din cele doua reprezentante: MIDOCAR Otopeni si MIDOCAR Vitan.

Iata etapele intregului proces:

– preluarea calculatoarelor de la compania donatoare, Midocar in acest caz

– sortarea calculatoarelor la intrarea in atelier, in calculatoare reutilizabile sau nu (in functie de criteriile Ateliere fara Frontiere);

– posibila reconditionare a echipamentelor;

– ambalare, stocare si mai apoi distribuirea catre asociatiile selectate in cadrul ceremoniilor ASSOCLIC organizate in scopul comunicarii si sensibilizarii la incluziune sociala si dezvoltare durabila.

In cazul unitatilor centrale AFF efectueaza stergerea datelor de pe hard disk prin programul Blancco si instalarea unui sistem de operare.

De reconditionare se ocupa angajatii atelierului, respectiv persoane aflate in dificultate, pe care asociatia le ajuta sa se integreze socio-profesional. Apoi, echipamentele sunt donate unor ONG-uri care deruleaza proiecte educationale, in cadrul programului anual de donatii al Asociatiei.

Atelierul de Insertiune este un proiect derulat in partenariat cu organizatia Samusocial din Romania, cu sprijinul Fondului Social European. Este conceput ca un proiect pilot care poate fi preluat si adaptat acolo unde este nevoie printr-un demers integrat de dezvoltare durabila, rezultat din alianta celor 3 piloni: social, economic si mediu.

Beneficiarii indirecti ai proiectelor Asociatiei Ateliere Fara Frontiere sunt copiii si tinerii defavorizati. Prin intemediul asociatiilor si scolilor care desfasoara proiecte de dezvoltare sociala, de educatie si de integrare, AFF le ofera acestora dotarea cu materiale informatice, sportive, ludice si educative.

www.atelierefarafrontiere.ro

 

MIDOCAR sustine si incurajeaza implicarea in proiecte sociale care au ca finalitate convingerea publicului sa adopte un comportament pozitiv.

Diversitatea proiectelor sociale este explicata de incercarea companiei noastre de a ameliora sau de a rezolva probleme sociale pregnante.

 

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2