A doua zi la Wörthersee. Drifturi, body painting și parada clasicelor GTI 1

RF06374-scaled
0

A doua zi la Wörthersee. Drifturi, body painting și parada clasicelor GTI 1

Dacă în prima zi ne-am îndreptat toată atenția spre standul Volkswagen, a doua zi am pornit către Reifnitz, dornici să explorăm străduțele pline de pasionați VAG și să trăim alături de ei atmosfera festivalului.

Începutul zilei a fost la fel de promițător precum planul nostru pus la punct cu o seară înainte. Chiar dacă orele pe care le-am dormit au fost foarte puține, am reușit să ne organizăm repede de dimineață și să plecăm devreme spre eveniment. Drumul a fost liber, astfel că cele 10 minute petrecute la coada de la intrarea în festival au fost aproape insesizabile.

_RF06374

Am găsit Reifnitz-ul la fel de agitat precum l-am lăsat cu o zi în urmă. La una dintre scene, un domn rupt parcă din peisajul anilor `70 încingea cauciucurile unui Golf 1 Cabrio. După câteva ture de drifting, spectacolul a culminat cu un burn-out, moment în care au sărit în aer nu doar cauciucurile mașinii, ci și uralele de încântare ale celor prezenți.

Între timp, în zona de car tuning, atât mașinile cât și hostessele se bucurau de tratamente speciale și priviri admirative. Am găsit aici și standul Dotz al partenerului nostru Alcar, unde am putut urmări live-tuning-ul unei domnișoare.

IMG_5722[1]

În parcările de pe străduțele liniștite ale Reifnitz-ului, devenite neîncăpătoare, am descoperit cealaltă latură a festivalului. Sute de mașini ce poartă amprenta proprietarilor, pregătite atent un an întreg pentru evenimentele ce încep odată cu sezonul cald, se întrec în vopsele puternice, modificări frapante, jante și suspensii spectaculoase.

Dintre clasicele prezențe ne-au cucerit un Scirocco classic clean look, un nervos Jetta GLI, un Thing pregătit de război, dar mai ales un Golf 1 rupt parcă din poveștile cu pirați.

După ora prânzului, în așteptarea paradei modelelor Golf GTI 1, considerată cel mai important moment al zilei, ne-am așezat pe marginea drumului principal din Reifnitz, în rândul juriului critic al mașinilor din festival. Tot ei îi încurajau pe proprietarii modelelelor preferate să-și tureze motoarele și să le arate adevăratul potențial al modificărilor aduse motoarelor și evacuărilor. Distracția s-a diminuat în momentul în care traficul a fost blocat pe sensul de mers spre ieșirea din Reifnitz, semn că se apropia defilarea Golf-urilor GTI 1.

Parada a fost deschisă de un moment artistic: costume tradiționale austriece, muzică specifică și o coregrafie ce integra steagurile Volkswagen și cel al Austriei. A urmat defilarea a peste 100 de modele Golf GTI 1.

Spre seară, o nouă vizită la standul Volkswagen ne-a oferit prilejul să descoperim noul model Lamando GTS, conceput exclusiv pentru piața din China, care a împărțit scena cu Scirocco GTS, sportivul adresat pieței europene.

Campania „#MergemLaWörthersee ” este susținută de ALCAR WHEELBASE ROMANIA, Castrol România, Porsche Finance Group și Școala de Drift Sorin Ene, primii doi parteneri menționați fiind și sponsori oficiali ai festivalului de la Wörthersee .

Foto: Radu Fugărescu

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2