Acel moment al anului când trebuie să transporți bradul de Crăciun acasă cu mașina
Câteva lucruri sunt esențiale pentru un Crăciun fericit: reîntâlnirea cu familia și cu cei dragi, cadourile și, desigur, o, brad frumos. Iată câteva tips & tricks la care ne-am gândit pentru cei care transportă acasă cu mașina bradul de Crăciun.
În general, dacă nu deții un pick-up, ai două variante de încărcare a bradului în mașină: în portbagaj sau pe plafon. Dacă mergi pe varianta portbagajului, va trebui să te asiguri că ai strâns toate bagajele și obiectele pe care le cari frecvent în mașină, inclusiv cele de pe bancheta din spate. În funcție de volumul autoturismului pe care îl conduci, poți depozita obiectele acasă pe timpul acestei operațiuni sau poți opta pentru un organizator pliabil pentru compartimentarea portbagajului. Folosește rabatarea scaunelor din spate și vei obține o lungime de până la 1.90 metri, în Tiguan Allspace, de exemplu. De asemenea, nu uita să pregătești o pătură sau o husă pe care să așezi bradul. Vei curăța mai ușor acele coniferului și resturile rămase de la transport.
În mod ideal, încărcarea bradului în mașină ar trebui să se facă dinspre portbagaj spre banchetă. Proptește-l în spatele scaunului pasagerului ca să îi fixezi poziția și să eviți rostogolirea lui la frânare puternică. Nu uita să înfășori baza bradului în material textil pentru a preveni zgârieturile sau degradarea tapițeriei. Folosește o chingă textilă pentru ancorare.
Atât în situația în care bradul este transportat în portbagaj, dar și dacă îl fixezi pe plafon, îți va prinde bine să ai la îndemână un ghem de sfoară, o rolă de plasă sau o rolă textilă, cu care să strângi ramurile bradului, ca ele să nu se rupă sau să nu zgârie suprafețele mașinii în timpul transportului. Totodată, asigură-te de la început că ai vizibilitate maximă prin lunetă și în oglinda retrovizoare.
Dar ce faci dacă ai de transportat bradul cu un coupe sau cu o mașină de oraș precum este Volkswagen up!? Îl fixezi pe plafonul mașinii în câțiva pași simpli. Iată punctele la care îți recomandăm să acorzi atenție!
Respectând legile fizicii, vârful bradului ar trebui să fie orientat spre partea frontală a mașinii. Astfel, curenții de aer generați în timpul transportului nu vor rupe ramurile. Fixează bradul pe barele de transport, dacă mașina ta vine echipată cu ele sau, și mai bine, pe un portbagaj de plafon. Îmbracă bradul în plasă sau folie să te asiguri că nu zgârii vopseaua de pe plafon sau trapa mașinii. Ca măsură suplimentară de siguranță, semnalizează baza coniferului dinspre spatele mașinii cu un material de culoare roșie. Astfel, participanții la trafic vor și să păstreze distanța și să nu te oblige la manevre bruște.
Oricât de amuzantă și interesantă ar părea operațiunea transportului bradului de Crăciun, îți recomandăm să tratezi proiectul cu seriozitate. În situația unui accident la o viteză de 50 km/h, forțele care acționează asupra unui brad de 32 de kilograme îi imprimă acestuia o greutate de 750 kilograme, ceea ce înseamnă că bradul poate deveni un proiectil periculos. Asigură-te că iei toate măsurile de siguranță, atât la ancorarea bradului pentru transport, cât și la volan, până acasă.
Iar dacă vrei să îi faci și mașinii tale un cadou de sărbători, te așteptăm la verificarea auto de iarnă, în cele două service-uri MIDOCAR!