Audi aduce sistemele de operare Android si iOS in masini. Din 2015.

Android_auto_hed-798x310
0

Audi aduce sistemele de operare Android si iOS in masini. Din 2015.

Audi a anuntat lansarea interfetelor de operare Android Auto si Apple CarPlay pentru automobilele produse incepand cu anul 2015. Functiile de operare vor fi integrate in sistemul Multi Media Interface (MMI).

Dintre producatorii de automobile premium, Audi este singurul membru fondator al Google Open Automotive Alliance (OAA). Alianta lansata in anul 2014 isi propune sa integreze platforma Android si aplicatiile disponibile sub interfata „Android Auto”. Tehnologia „Android Auto” este primul produs al OAA realizat alaturi de Nvidia, al carui scop este sa optimizeze navigatia, comunicarea si sistemul multimedia al automobilelor, exclusiv prin comenzi vocale.

Urlich Hackenberg, membru in comisia de conducere a Departamentului pentru Dezvoltare Tehnologica al Audi, declara ca integrarea tehnologiei Android cu functiile automobilului, intr-un mod cat mai armonios, are ca scop oferirea unui serviciu intuitiv, pe care soferul este deja obisnuit sa il acceseze de pe smartphone, scaderea ratei de distragere a atentiei la volan datorata folosirii unui telefon, precum si securizarea informatiilor, prin separarea functiilor auto de cele de infotainment.

Facilitatile Android care sunt deja disponibile pe modelele Audi sunt navigarea prin Google Maps si serviciul de music streaming Google Play Music. Incepand din 2015, soferii vor putea sa raspunda la mesajele din retelele sociale sau la SMS-uri prin control vocal, fara a iesi din alte aplicatii care ruleaza pe display-ul masinii, cum ar fi Google Maps. Publicul prezent saptamana aceasta la conferinta Google I/O din San Francisco a putut testa interfata Android Auto pe Noul Audi A3.

Calitatea de membru al OAA nu inseamna ca Audi va deveni incompatibil cu celelalte sisteme de operare de pe piata. O integrare a serviciilor Apple in platforma Audi se va realiza in curand, prin interfata CarPlay. Clientii vor putea alege in orice moment pe care dintre cele doua platforme doresc sa le foloseasca in habitaclul noii lor masini.

Style Selector

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2