SUV-ul de inalta performanta are o noua aliura: Audi Q5 facelift

e-banner_Q5_700x150px_21
0

SUV-ul de inalta performanta are o noua aliura: Audi Q5 facelift

SUV-ul de clasa medie este acum si mai atractiv, mai eficient si mai sportiv – adaugand solutii noi de design, infotainment, sasiuri si motorizari.

Audi Q5 Facelift

Noile asocieri motor-transmisie sunt cu pana la 15% mai eficiente.

Audi Q5 facelift este disponibil in cinci variante de motorizare: trei motoare TDI si doua TFSI.  Motoarele sunt cu injectie directa si recuperare a energiei, iar sistemul Start-Stop este standard pe toate variantele. Cu toate ca majoritatea propulsoarelor au performante imbunatatite, consumul de carburant a scazut cu pana la 15%.

Cel mai eficient motor al gamei Q5 este 2.0 TDI/ 143 CP/ 320 Nm, cu un consum mediu anuntat de 5.3 l/100 km. Versiunea 2.0 TDI/ 177 CP/ 380 Nm in combinatie cu transmisia S tronic si tractiunea quattro are un consum de 6.0 l/100 km. Propulsorul  3.0 TDI livreaza 245 cp si un cuplu 580 Nm, iar motorul V6 accelereaza de la 0 la 100 km/h in 6.5 secunde si are o viteza maxima de 225 km/h. Consumul mediu de combustibil este de doar 6.5 l/100 km.

Motoarele pe bezina ale lui Q5 facelift sunt de asemenea dotate cu tehnologie de ultima ora. Punctul de atractie al categoriei TFSI este noul propulsor cu patru cilindri, de doi litri, care aduce numeroase inovatii precum controlul si gestionarea valvelor, sistem inovator de management al temperaturii, sistemul de injectie, turbocompresor si sistem de evacuare integrat in cap cilindru.

Tractiunea integrala quattro este standard pe toate variantele de motorizare, mai putin pentru varianta 2.0 TDI cu 105 kW (143 cp) tractiune fata. In mod normal, diferentialul central distribuie puterea 60:40 intre axul spate si axul fata, dar poate redistribui aceasta putere cu o viteza exceptionala atunci cand este nevoie. Sistemul de distributie a cuplului definitiveaza actiunea prin interventii precise asupra sistemului de franare.

Sistemul Audi drive select ofera posibilitatea soferului de a varia caracteristicile pedalei de acceleratie, punctele de schimb ale transmisiei automate, asistenta la condus si operarea sistemului de aer conditionat in patru moduri, inclusiv modul eficient.

Exterior seducator, platforma inovativa.

Audi a primit premiul “Euro Car Body Awards” pentru modelul Q5 – cel mai prestigios premiu in domeniul designului de masini. Capota si usa portbagajului sunt din aluminiu, in timp ce o mare parte a elementelor structurale contin fier ultra-rezistent.; acestea reduc greutatea si cresc siguranta in cazul unui impact.

Audi Q5 este progresiv si sportiv, spatios si functional. Linia acoperisului asemanatoare unui coupe, stilul wrap-around , ii adauga trasaturi distincte. Designul farurilor a fost modificat; luminile de zi cu LED, optionale cu Xenon, sunt conturate ca benzi curbate care inconjoara farurile. Audi ofera si optional lumini adaptabile cu iluminare dinamica pe viraje.

O paleta de 15 culori, incluzand culori noi, este disponibila. Ca optional, Audi poate produce un pachet de design exterior sau un pachet stilizat pentru off-road,  pentru modelel S; ambele ofera Q5-ului un look unic, datorita detaliilor de design si a culorilor pieselor optionale.

Interior premium, cu plus de confort.

Interiorul modelului Audi Q5 castiga în stralucire. Multe dintre butoanele de control au finisaje înguste din crom; coloana de direcţie, cheia de contact fiind subtil modificate. Panourile înguste ale consolei centrale sunt de un negru lucios. Toate variantele de volan, inclusiv cel cu padele, reflecta noul design specific  Q.

Ergonomia a fost, de asemenea, fin reglata. Componenta media centrală, Sistemul de navigatie MMI plus, are acum patru butoane, iar cadranul de volum are o funcţie suplimentară Skip. Alte îmbunătăţiri au fost făcute la controlul de încălzire a scaunelor, noul sistem de aer condiţionat extrem de eficient, sistemul Audi drive select şi volanul multifuncţional.

Dotari suplimentare demne de menţionat sunt cheia confort, sistemul de aer condiţionat automat cu trei zone, scaunele confort cu clima controlata cu funcţie de ventilaţie. De asemenea, acoperisul panoramic din sticla creează o atmosferă plăcută în interior.

Calitatea fara compromisuri este un motiv de mandrie la Audi. Selecţiile de materiale, culori si materiale pentru tapiterie au fost actualizate – trei culori noi de interior, trei tesaturi si trei calitati de piele. 35 de combinatii diferite ofera o multime de optiuni atunci cand vine vorba de personalizare.

Sisteme de infotainment

Audi ofera o gama larga de sisteme de infotainment. Sistemul premium de sunet: Bang & Olufsen şi sistemul de navigatie MMI plus, cu un hard disk incapator, monitor color de 7”, grafica 3D şi DVD player. Mai mult, detaliile sistemelor au fost imbunatatite, de exemplu, controlul vocal si receptia radio digitala, oferite optional.

Pentru conducatorul auto, Audi aduce servicii online personalizate, conectate in masina, cum ar fi: Google Point  prin comanda vocala, de navigare cu Google Earth cu imagini, si Google Street View. Informatiile on-line din trafic, un serviciu accesibil prin Audi Connect, ofera soferului informatii de ultim moment despre traficul de pe traseul selectat.

O alta noua caracteristica este aplicatia Audi de smartphone  pentru  muzica.  Conducatorii auto o pot folosi pentru a receptiona mai mult de 5.000 de posturi de radio de pe Internet si isi  pot salva favoritele pe telefonul mobil. Programul selectat accesează sistemul de navigatie MMI plus prin WLAN, iar semnalul audio de iesire este redat de difuzoarele sistemului audio.

Audi Q5 quatrro hibridprimul hibrid de serie al marcii Audi.

Q5 quatrro hibrid, primul model hibrid de la Audi, este contruit ca un hibrid paralel foarte eficient. Puterea de propulsie este suplimentata de 2.0 TFSI cu 155W (211 cp) si 350 Nm de cuplare ca si un motor electric cu un apogeu de 40 kW(54 cp) si un varf de cuplaj de 210 Nm. Impreuna, cele doua surse de putere pot produce o putere de 180 kW (245 cp) si un sistem de cuplare de 480 Nm. Un sistem de baterie compact si usor din Litium Ion cu o energie de 1.3 kWh inmagazineaza energia electrica. Un sistem de racire complex mentine temperatura bateriei printr-o fereastra discreta.

Din exterior, Audi Q5 hibrid quattro poate fi recunoscut prin barele de protectie ce sunt pe deplin pictate şi prin design-ul de turbina cu zece brate al rotilor, ce sunt specifice hibridelor.

Pentru mai multe informatii, contactati un consilier Audi MIDOCAR Vitan:

E-mail: vanzariaudi@midocar.ro

Telefon: 0750.236.465

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2