Audi S8 plus – cel mai puternic sedan produs de Audi

Audi-S8-plus-05
0

Audi S8 plus – cel mai puternic sedan produs de Audi

Cu 605 cai putere (445 kW) si o viteza maxima de 305 km/h, noul Audi S8 plus este o declaratie puternica de performanta, fiind cel mai potent sedan din gama Audi.

Motorul V8 4.0 TFSI biturbo al lui S8 plus dezvolta 5 cai putere mai putin decat unitatea 5.2 FSI care animeaza supercarul R8 V10 plus, cel mai puternic si mai rapid model de serie produs de Audi.

Unul dintre punctele forte ale noului Audi S8 plus este reprezentat de caroseria Audi Space Frame. Realizata din aluminiu, aceasta cantareste doar 231 de kilograme. Pentru Audi S8 plus, inginerii Audi au dezvoltat motorul V8 4.0 TFSI biturbo astfel incat soferul sa se poata bucura de resurse de putere generoase: 605 CP si 700 Nm.

Activand modul overboost, cuplul motor creste pana la 750 Nm. Comparativ cu Audi S8, modelul S8 plus este cu 85 CP mai puternic. Sprintul de la 0 la 100 km/h se realizeaza in numai 3.8 secunde, iar viteza maxima este limitata electronic la 250 kilometri pe ora. Optional, aceasta poate fi crescuta la 305 km/h.

Principalele modificari operate motorului V8 4.0 TFSI pentru surplusul de 85 CP fata de Audi S8 variaza de la imbunatatirea unitatii electronice de control (ECU) si ajustarea presiunii in turbocompresoare, pana la eficientizarea supapelor de evacuare si a geometriei interioare a turbocompresoarelor.

O cutie de viteze tiptronic cu opt rapoarte distribuie puterea generata de motorul V8 catre un tren de rulare animat de sistemul de tractiune integrala quattro si un diferential sport. Suspensia pneumatica adaptiva si sistemul de directie sunt reglate special pentru Audi S8 plus. Jantele de 21” cu design unic sunt specifice modelului plus.

Pachetul dinamic pentru Audi S8 plus include cresterea vitezei de top de la 250 la 305 km/h, frane carbon-ceramice si un sistem de evacuare modificat de quattro GmbH. In afara elementelor realizate din fibra de carbon, identitatea vizuala a lui S8 plus este caracterizata de stopuri intunecate si patru evacuari finale rotunde.

Pachetul optional S8 Styling Package adauga sigle S8 si V8 T, iar vopseaua cu efect mat Argintiu Floret este exclusiva modelului Audi S8 plus. Farurile Audi Matrix LED cu semnalizare dinamica sunt incluse in lista de dotari standard. Fiecare bloc optic utilizeaza 25 de LED-uri.

La interior, noul S8 plus atrage prin calitatea materialelor folosite, spatiul generos si confortul oferit. Interiorul este imbracat in Alcantara si piele neagra cu cusaturi contrastante Rosu Arras. In afara de finisajele piano black, cabina noului S8 plus mai este ornamentata cu fibra de carbon si aluminiu.

Dotarile standard pentru Audi S8 plus includ lumini ambientale, climatizare automata Deluxe cu reglaje pe patru zone, inchidere usi tip “Soft Close”, sistem audio surround sound Bose, MMI Navigation Plus si MMI Touch. Noul Audi S8 plus porneste de la €145.200 si va fi disponibil in Germania la sfarsitul lunii noiembrie.

Comenzile pentru clientii din Romania se deschid spre sfarsitul anului 2015.

[yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=ePFdkqi1b1k’]

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2