Audi SQ5 – primul model S cu motor diesel

06audisq5exclusive-e1347882822243
0

Audi SQ5 – primul model S cu motor diesel

18.09.2012

In cadrul Salonului Auto de la Paris, Audi prezinta o serie limitata de 50 de exemplare ale primului sau model S line cu motorizare TDI.

Derivat din platforma Audi Q5, primul model S cu motor diesel anuntat de Audi este echipat cu un motor V6 3.0 l TDI, cu supra-alimentare turbo. Cu 313 cai putere si un cuplu de 650 Nm, Audi SQ5 va impresiona inca de la turatii scazute. Accelerarea de la 0 la 100 km/h se produce in doar 5.1 secunde, iar din moment ce este un motor TDI, aceasta deplasare se realizeaza cu eficienta sporita, cu un consum anuntat de doar 7.2 l/100km.
Consumul scazut este mentinut si datorita cutiei de viteze triptronic in 8 trepte, iar selectia intre programele (normal) si S (sport) in modul automat stabileste caracteristicile cutiei in mod individual.
Sasiul a fost coborat cu aproximativ 30 mm fata de cel al modelelor Q5, pentru a oferi o garda mai agila si stabilitate optima in viraje.

La exterior, pachetul S aduce jante standard pe 20 de inchi, oglinzi cu insertii de aluminiu si este conturat de liniile dinamice pe care lucesc emblemele S si V6 T. Audi SQ5 beneficiaza de toate dotarile de infotainment ale modelului din care provine, iar interiorul in piele si Alcantara emana sportivitate datorita sustinerii scaunelor si a volanului in trei spite, redesenat.

Doua nuante noi, de tip „Kristalleffekt”, vin in completarea profilului masinii si impresioneaza prin luciul lor special: albastru Estoril si negru Panther.

Modelul va fi disponibil la MIDOCAR Vitan incepand cu iarna acestui an.

 

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2