Dupa trei zile de Worthersee

P1010345-e1401482840814
0

Dupa trei zile de Worthersee

Echipajul ProMotor-MIDOCAR a inconjurat lacul Worth, a vanat prin obiectivul aparatului foto cele mai noi concepte Volkswagen si Audi si cele mai neobisnuite elemente de tunining ale participantilor la Festival, reusind sa surprinda, in ultimele 3 zile, spiritul celei mai mari sarbatori din lume dedicata grupului Volkswagen.

In prima zi am simtit fluturi in stomac imediat ce am intrat cu Amarok-ul pe poarta celei de-a 33-a editii GTI Treffen. Pe lateralul drumului se incolonau, in spirit de brigada, cele mai reusite exemplare Volkswagen si Audi din Europa. De clasicele Golf I si Kafer, pana la RS6 Avant si R8, am asistat in Reifnitz la parada celor mai indraznete proiecte auto pe care le vazusem pana acum.

 

Desi la noi #selfie-ul este mai la moda decat Like-ul, aici aproape toti soferii au o manusa fabricate in forma cunoscutului icon de Facebook, pe care o afiseaza fie in semn de multumire fotografilor care le surprind prin obiectivul camerei pasiunea pe patru roti, fie celorlalti colegi participanti la Festival, ale caror masini merita aprecieri, aplauze si urale. Reverentiosi si prietenosi, toti proprietarii participanti la Worthersee degaja in jur un vibe extraordinar.

La Festival, i-am intalnit pe Castrol, omologii austrieci ai partenerului nostru, implicati in organizarea Festivalului. Am fost placut surprinsi la vederea masinii echipajului Castrol: un Volkswagen Amarok care purta brandingul noului ulei Castrol EDGE Titanium. Si pentru ca la Worthersee toata lumea este neconventionala, cei de la Castrol au impartit prezervative branduite cu mesajul “Strong as Titanium”.

Si la colegii austrieci de la Alcar Wheelbase am zabovit pret de cateva zeci de minute. Standul lor reprezenta pentru soferi ceea ce un candy-shop reprezinta pentru un copil. Colectiile de jante AEZ si DOTZ erau expuse langa o domnisoara semi-nud, pe care un artist aplica un body-painting, spre deliciul publicului.

Dupa o prima zi petrecuta la standurile fabricantilor si printre stradutele ticsite cu masini colorate si indraznete, ieri am cercetat imprejurimile si am ajuns in varful turnului Pyramidenkogel, la 100 de metri inaltime, acesta fiind, mai exact, cel mai inalt turn de observatie din lume fabricat din lemn si otel. La baza turnului sunt doua parcari, in care am surprins masini precum Golf R Cabrio, Multivan Edition 25, Golf R32, Audi RS6 Avant etc. Drumul a fost un deliciu, datorita diversitatii de masini aflate in permanent urcare si cobrare, al scartaitului de roti pe curbe si al entuziasmului cu care calatorii turau motoarele pe virajele sinuoase. Jos, in Keutschach, aveam sa vedem, poate, cea mai neobisnuita latura a Festivalului: cordoane umane, dispuse pe stanga si pe dreapta drumului, privind la drum ca la un blockbuster de cinema. Toti spectatorii stateau pe scaunele de picnic, cu ochelarii de soare pe nas, o bere in mana si cu deja-celebra manusa de Like in cealalta, admirand si exclamand la trecerea celor mai indraznete masini. Cu cat mai lasata la sol si mai colorata masina, cu atat primea mai multe Like-uri. Majoritatea celor din Keutscah era cazata in campinguri, astfel ca fiecare masina purta drept accesoriu si un cort colorat. Muzica, stilul de viata si vibe-ul celor de aici ne-au amintit de descrierile Festivalului Woodstock.

Seara am continuat explorarea zonei si am ajuns in Valden, la cea mai cunoscuta benzinarie de pe raza tinutului Worthersee – “acea benzinarie” – denumita popular de experimentatii Festivalului. Bulevard de promenada si pista de racing in acelasi timp, strada pe care este amplasata benzinaria Eni (fosta Shell) este ticsita de masini si sustinatori, pe asemanarea celor din Keutschach. In benzinarie nu se intra doar pentru parada, ci si pentru alimentare. Trei sferturi din cei care intrau, mergeau direct la pompa. Exista chiar si un webcam care transmite live imagini din Eni Tankstelle Mischkulnig. Cu 3 kilometri mai in spate, spre cealalta iesire din Valden, o alta benzinarie Eni pare parasita. Desi carburantul si preturile sunt aceleasi, aceasta nu poarta amprenta intalnirilor care au loc de 33 de ani in tinutul Worthersee.

Adunarea de la Worthersee dovedeste un magnetism atat de puternic, incat este capabila sa hipnotizeze zeci de mii de europeni pe care sa ii dirijeze intr-o singura directie, in cateva zile.

Astazi, in a treia zi de cand ne aflam in Worthersee, am revenit in Reifnitz. Intre timp, Volkswagen a dezvaluit conceptul GTI Roadster Vision Gran Turismo, iar Volkswagen Autovehicule Comerciale a prezentat un concept Amarok al carui sistem audio este capabil sa produca 5000 de watti, ceea ce il poate transforma intr-o consola de DJ.

O singura zi am lipsit din Reifnitz, iar oraselul a devenit de doua ori mai aglomerat. Deja suntem cu aparatul in mana, asa ca incheiem pentru moment recenzia celor 3 zile, urmand sa revenim maine cu poze de astazi si concluzii.

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2