Giorgetto Giugiaro – designerul auto al secolului al XX-lea

Italdesign-Giugiaro-sursa-Italdesign-Giugiaro-655x491
0

Giorgetto Giugiaro – designerul auto al secolului al XX-lea

In anul 1999, Giorgetto Giugiaro a fost desemnat cel mai influent designer al secolului, intr-un eveniment cu ecou international, desfasurat in Las Vegas. Incepand din anul 2010, Italdesign Giugiaro, compania pe care a fondat-o si care ii poarta numele, este detinuta in majoritate de Volkswagen AG.

Nu mai putin de 42 de marci auto poarta amprenta italianului, printre care Audi, Volkswagen, Alfa Romeo, Fiat sau Seat.  Asadar, se poate sa te gasesti chiar tu printre proprietarii unuia dintre modelele cu care artistul a revolutionat designul auto. Giorgetto Giugiaro a reprezentat o revelatie in lumea designului auto in special, insa el a creat si bodykit-uri pentru camerele Nikon, prototipuri pentru Apple si chiar o noua forma de paste numite Marille.

Pentru Volkswagen, Giugiaro a creat modelelele Passat in 1973, Scirocco in 1974, prima generatie Golf in 1974, Audi 80 in 1978 si Jetta in 1979.

Creatorul primei generatii Volkswagen Golf, model care a dat nastere clasei auto compacte, s-a intors in anul 2010 in grupul Volkswagen, definitiv. Cu 90.1% actionariat german, compania lui Giugiaro se identifica acum mai mult ca niciodata cu compania din Wolfsburg. Serviciile Italdesign Giugiaro sunt integrate in grupul Volkswagen AG si inoveaza toate ramurile de creatie ale modelelor care ies de pe banda de productie a nemtilor. Design creativ, aerodinamica, inginerie, concepte si prototipuri – acestea sunt coordonatele prin care italienii contribuie la industrializarea produselor marcii din Wolfsburg.

Inca dinaintea achizitiei, Giugiaro a contribuit la realizarea Volkswagen up! si a Noului Golf.

Asimilarea faimoasei companii de design face parte din planul Volkswagen AG de a ocupa prima pozitie in topul producatorilor auto pana in anul 2018. De aceea, grupul german a pus la punct o echipa formata din cei mai buni ingineri si designeri  din lume.

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2