Interviu cu Sebastien Ogier si Julien Ingrassia, campioni mondiali FIA WRC 2013

Ogier-Ingrassia-World-Rally-Champions-700x465
0

Interviu cu Sebastien Ogier si Julien Ingrassia, campioni mondiali FIA WRC 2013

În primul sezon de participare a modelului Polo R WRC la Campionatul Mondial de Raliuri, echipa Ogier-Ingrassia a cucerit podiumul pentru Volkswagen. Redacția Volkswagen Motorsport i-a intervievat pe cei doi campioni la scurt timp după terminarea cursei din Franța.

Volkswagen Motorsport: Sebastien, Julien, sunteți pentru prima dată campioni mondiali, chiar în anul de debut al Polo R în WRC. Cum se traduce acest succes pentru voi?

Sebastien Ogier: Sunt mai mult decât fericit! Să fi câștigat titlul mondial chiar în tara mea natală, Franta, este un vis absolut, devenit realitate. Când eram copil, îl insoteam pe tatăl meu să ne uitam la raliul Monte Carlo, iar acum, eu și Julien am devenit eroi.
Julien Ingrassia: Este, probabil, cea mai fericită zi din viața și din cariera mea! Dacă mi-ar fi spus cineva înainte de Campionat, că eu și Seb vom câștiga chiar cu două runde înaintea de finalizarea Campionatului, le-aș fi spus că au luat-o razna. Am fost foarte aproape de victorie și la cursa din Australia, însă acum, aici, acest titlu a devenit realitate.

Ogier & Ingrassia - Campioni mondiali WRC

Volkswagen Motorsport: Care a fost cel mai atipic moment al acestui sezon?

Julien: Cu siguranță, gardul închis de la grajdurile din Mexic. Din fericire, am reușit să câștigăm cursa.
Seb: Într-adevăr, așa ceva nu mi s-a mai întâmplat: să găsești în drumul tău, deodată, o poartă închisă. Inițial, am încercat să împing cu mașina în ea, pentru a o deschide, însa ea se deschidea în sens opus. Așa că Julien a sărit repede din mașină, a eliberat-o și ne-am continuat drumul. Știam că ne vor da înapoi timpii pierduți, pentru că ceea ce s-a întâmplat a fost din vina reponsabililor cu circuitul, și nu a noastră.

Volkswagen Motorsport: De laați o echipă de 8 ani. Care a fost cel mai bun moment din cariera voastră, în afară de cea mai recentă victorie?

Seb: Cu siguranță, al doilea cel mai bun moment al acestui an a fost victoria din Suedia, de altfel, prima noastră participare la bordul Polo R WRC. A fost pur și simplu cel mai perfect raliu. Am avut parte de un duel fantastic cu Sebastien Loeb de la Citroen, care ne-a ținut sub presiune, însă în cele din urmă am învins.

Volkswagen Motorsport: Ce moment ați prefera să nu se fi întâmplat în parcursul vostru de până acum?

Seb: Am da uitării accidentul de la Raliul Monte Carlo din 2012. Când pierzi controlul unei mașini la 160 km/h și zbori spre copaci, nu poți decât să te rogi pentru viața ta și a colegului tău. Nu vreau să mai experimentez așa ceva vreodată.

Volkswagen Motorsport: Ce faceți în ultimele 30 de secunde rămase până la startul unei curse?

Seb: Îmi verific harnașamentul și încerc să țin ușa deschisă cât mai mult, să respir cât mai mult aer proaspăt. Apoi, schimb câteva cuvinte cu Julien și pornim.
Julien: Nu se întâmplă foarte multe. Închidem ușile, ne confirmăm unul celuilalt că suntem pregătiți, după care eu încep countdown-ul ultimelor 15 secunde.

Volkswagen Motorsport: Sunteți superstițioși? Purtați amulete sau mascote cu voi în mașină sau în vreun buzunar?

Seb: Nu, clar nu. Nu aducem cu noi nimic din ce nu este necesar. Orice ar fi în plus la bord, ar aduce o greutate suplimentară mașinii.

Ogier & Ingrassia - Campioni mondiali WRC

Volkswagen Motorsport: Care este rețeta succesului vostru? Stă numai în talent, stă și în relația dintre voi doi din momentul cursei?

Seb: Suntem caractere diferite. Eu sunt ceva mai emoțional și temperamental pe timpul curselor, iar Julien are grijă să mă mai liniștească, grație temperamentului său calm. Suntem recunoscători fiecare celuilalt, la fiecare pas și manevră, și avem grijă să ne complimentăm pe cât de des posibil. Această practică ne dă forță și încredere și ne reechilibrează.
Julien: Seb este, într-adevăr, extrovertit, dar conduce cu aer relaxat și încrezător. Reușeste să anuleze orice element perturbator de pe drum și să se concentreze extraordinar de bine pe circuit și pe dicteul meu. Această focusare are, cu siguranță, cel mai important rol în câștigarea victoriilor noastre.
Seb: Mai mult decât atât, Julien este un tip foarte, foarte organizat și empatizăm foarte bine. Uneori, în timpul cursei, am impresia că ne vorbim telepatic. Însă probabil că ajungi să rezonezi atât de bine cu un coechipier atunci când vă leagă aproape un deceniu de activitate împreună.

Sursa interviului: http://www.volkswagen-motorsport.com/

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2