Noul Audi A3 la MIDOCAR Vitan

2013-Audi-A3-taillight
0

Noul Audi A3 la MIDOCAR Vitan

13.09.2012

Noul Audi A3 depaseste limitele clasei sale si aduce calitatile clasei de lux in segmentul compactelor premium. Cel mai nou exponent „Vorsprung durch Technik” este disponibil la MIDOCAR Vitan, incepand cu luna septembrie.

Noul Audi A3 are o atitudine sportiva si eleganta, precum este si familia din care provine. Masina a fost regandita sub aspect tehnologic, insa design-ul a fost stilizat subtil, pastrand fluiditatea modelului.
Fiecare element de design este bine definit si extrem de expresiv. Cu o capota mica, aripile proeminente si stalpii puternic inclinati, linia orizontala a masinii este subliniata precis. Compactul premium are 4.24 metri lungime, 1.78 metri latime si 1.42 metri inaltime. Comparativ cu modelul anterior, ampatamentul a crescut la 2,60 metri. Eficienta noului design dinamic si a noilor solutii tehnice a fost demonstrata in cadrul testelor EuroNCAP, modelul obtinand maximul de cinci stele.

Noul Audi A3 ofera solutii optionale in zonele de sisteme de mobile infotainment si driver assistance, care sunt in întregime noi pentru acest segment. Cu ajutorul serviciilor online personalizate, oferite sub marca Audi Connect, navigarea pe Internet este facila, iar informatiile cheie ii sunt furnizate rapid conducatorului auto intr-un format usor de inteles.

Unitatea de top este sistemul de navigatie MMI plus prevazut cu MMI touch. Acest sistem high-end este dotat cu un monitor super plat, de sapte inci, retractabil si cu un nou concept de control, care integreaza MMI touch in rotita de control de pe consola.

Pentru confort si experienta superioara de condus, Audi ofera sisteme de asistenta care vin direct din clasa de lux. Acestea variaza de la cruise control adaptiv, la side assist  si de la Audi lane assist (asistenta de banda), la sistemul de siguranta Audi pre- sense basic. Sistemul de informare a soferului cu recomandare de odihna este standard la liniile de echipament Ambition si Ambiente.

Noua generatie Audi A3 debuteaza cu primul model din concernul Volkswagen AG fabricat pe noua platforma MQB. Eficienta platformei se traduce in masa redusa, de numai 1.175 kilograme pentru versiunea de baza 1.4 TFSI si in adaptabilitatea la noile motoare (fie pe benzina, fie turbo-diesel).

Sasiul sofisticat al noului A3 combina placerea sportivitatii, confortul la un nivel ridicat si o stabilitate impresionanta; sistemul de servodirectie, cu o reactie rapida si transmisie directa, are un impuls electromecanic  eficient. Sistemul de stabilitate ESC integreaza diferentialul electric autoblocant,  iar sistemul optional Audi drive select permite soferului sa varieze functionarea motorului. Sasiul sport poate fi comandat in doua versiuni diferite.
Comparativ cu modelul precedent, inginerii au redus greutatea masinii cu pana la 80 kg, in funcţie de motor, inversand inca o data spirala de greutate si ridicandu-se astfel la principiul de constructie Audi Ultra. Este, de departe, cea mai buna valoare in domeniu competitiv.

Noile motorizari urmaresc filosofia Audi, iar tehnologiile platformei modulare de eficienta ajuta, de asemenea, la economisirea de combustibil. Fata de generatia anterioara, economia de combustibil s-a imbunatatit, in medie, cu 12%, iar o comparatie cu modelele direct concurente stabileste ca Audi A3 are cel mai bun consum, de numai 3.8l/100 km pe motorul 1.6 TDI/105 CP.

Motorizarile disponibile in acest moment pentru comenzi in cadrul MIDOCAR sunt:

Benzina:

 • 1.4 TFSI/ 122 CP, 6 trepte, manuala
 • 1.4 TFSI/ 122 CP, S tronic, 7 trepte
 • 1.8 TFSI/ 180 CP, S tronic, 7 trepte
 • 1.8 TFSI quattro/ 180 CP, S tronic, 6 trepte

Diesel:

 • 1.6 TDI/105 CP, 6 trepte, manuala
 • 2.0 TDI/ 150 CP, 6 trepte, manuala
 • 2.0 TDI/ 150 CP, S tronic, 7 trepte

Pentru inceput sunt disponibile doar motorizarile din lista de mai sus, urmand ca in viitor sa fie introduse motorizarile noi. Estimarea pentru inceperea productiei acestora este:

 • 1.2 TFSI/ 105 CP, M6 si Stronic – Decembrie 2012
 • 1.4 TFSI/  140 CP (Cylinder on Demand), M6 si Stronic – Decembrie 2012
 • 2.0 TFSI/ 280 CP (S3) M6 si Stronic – Februarie 2013
 • 2.0 TDI/ 184 CP, M6 si Stronic – Februarie 2013


Lista de pret poate fi accesata in acest link.

Pentru mai multe informatii si oferte personalizate, contactati Departamentul de Vanzari Audi:

vanzariaudi@midocar.ro

0750.236.465

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2