Noul Audi A3

A202234_medium-1-scaled-1
0

Noul Audi A3

Clasa compactă premium a apărut odată cu lansarea modelului Audi A3, în 1996. Marca prezintă acum a patra generație a modelului său de succes. De la infotainment și până la semnătura vizuală, noul Audi A3 Sportback este sofisticat și digitalizat. Cu direcția sa progresivă, suspensia adaptivă și motoarele puternice, Noul Audi A3 demonstrează că nu este doar o apariție avangardist, ci și un automobil sportiv, desăvârșit de sisteme de asistență inovatoare.

Generațiile Audi A3

Istoria modelului Audi A3

Încă la prezentarea de la Salonul Auto de la Paris din 1996, Audi A3 a și-a creat propriul său segment de piață și este considerat „fondatorul” clasei compacte premium. Generație după generație, compactul A3 a adus inovații și caracteristici specifice claselor superioare. Modelul A3 a fost și este produs încă de la început în fabrica din Ingolstadt.

Prima generație Audi A3 a fost fabricată în varianta hatchback cu 3 uși, oferind atât versiuni cu tracțiune față, cât și integrală. Motoarele cu 4 cilindri în linie erau montate transversal, iar A3 era printre primele modele Audi care foloseau 5 valve per cilindru. În 1999 a fost introdusă varianta hatchback în 5 uși și tot în același an a fost lansată versiunea sport S3, cu sistem Haldex.

Producătorul a lansat a doua generație la Salonul Auto de la Geneva în 2003, pe o platformă nouă, căreia i s-au adăugat noi motorizări, cutie de viteze manuală în 6 viteze și opțional transmisie automată semi-automată S-tronic. Versiunea Sportback a noii generații a apărut în 2004, oferind mai mult spațiu pentru pasagerii din spate și pentru compartimentul de bagaje. A fost pentru prima dată când grila unei compacte împrumuta design-ul unui model de clasă superioară, semnătura lui Audi A8 W12 definind semnătura „single frame” a tuturor celorlaltor generații Audi A3 care au urmat.

În 2008, Audi A3 și S3 au primit un facelift estetic, dar și tehnic. Au fost introduse motorizarea 2.0 TDI Common Rail, transmisia automată în 7 trepte S-tronic cu dublu ambreiaj și versiunea Cabrio. RS3 a urmat în 2011, cu tracțiune integrală quattro.

În 2012, Audi a lansat noua generație Audi A3, disponibilă pentru prima dată în versiune sedan în 5 uși. A urmat Audi e-tron Sportback, un hibrid plug-in al cărui angrenaj termic și electric dezvolta 204 CP.

Printre premiile câștigate de familia Audi A3 se numără „Volanul de Aur” (1996), Best Car Award (Auto motor und sport, 1997, 1999, 2000), Car of the year (What Car?, 2013), World Car of the Year (2014).

De la lansarea pe piață în 1996 a modelului, Audi a livrat peste 5 milioane de unități ale familiei A3 în toată lumea.

Noul Audi A3. Upgrade remarcabil

Îl recunoști imediat: grila Singleframe și gurile de aer lărgite din partea frontală sunt o declarație de stil premium sportiv, accentuată de semnătura farurilor Matrix LED. Luminile de zi cu dispunerea diodelor în 3 și 5 fascicule reprezintă o inovație prezentă pentru prima dată pe Audi A3. Sportivitatea și stilul sofisticat continuă la interior, unde ești întâmpinat în standard de un instrumentar de bord color de 10.1 inci și ecran tactil. Este posibilă alegerea unei tapițerii din materiale reciclate, schimbătorul a fost redesenat, iar aluminiul și carbonul sunt materialele pe care le poți alege pentru individualizarea noului compact premium Audi.

Tapiterie din material reciclat

Infotaniment-ul MMI modular a ajuns la a treia generație, cu o putere de procesare de 10 ori mai mare decat cea anterioară și are integrare cu servicii de internet de mare viteză LTE Advanced și hotspot Wi-Fi. Audi virtual cockpit îți oferă o veritabilă panoramă a hărții de navigație, de 12.3 inci, iar configurația tech a mașinii poate fi desăvârșită de un head-up display color.

Noul Audi A3 se conectează la viața orașului cu ajutorul serviciilor de tip car-to-X și la propriul tău smartphone prin myAudi app, Apple CarPlay sau Android Auto. Conectivitatea cu Amazon Alexa și Audi connect key, pentru deschiderea și închiderea mașinii de la distanță, vor fi lansate ulterior.

Interior Audi A3

Motoare și suspensii rafinate

Noul A3 este disponibil în România în 2 variante de motorizare: benzină 1.5 litri (35 TFSI) de 150 CP cu transmisie manuală, iar această motorizare este disponibilă pentru prima dată pe A3 și în varianta mild-hybrid 48 V, conectată la o transmisie automată S tronic în 7 trepte. Propulsorul diesel de 2.0 litri (35 TDI) generează 150 CP și oferă un consum mixt de 3.9–3.7*; și 103–98 g CO2/km.

Suspensia Noului A3 cu multilink pe spate, este sportivă, dar confortabilă și poate fi configurată cu amortizoare adaptive, ceea ce scade automat și garda mașinii cu 1 centimetru. Fiecare amortizor se adaptează la starea drumului prin intermediul modurilor de rulare din meniul Audi drive, astfel garantând agilitate și siguranță indiferent de condițiile de rulare.

Standard înalt de siguranță

Modelul anterior a obținut 5 stele de siguranță la testele NCAP, iar noua generație oferă cel mai înalt standard de siguranță, fiind echipată în standard cu sisteme de asistență precum Pre Sense Front, Swerve Assist și Lane Departure Warning.

Audi side assist

Noul Audi A3 Sportback rămâne fidel dimensiunilor sale compacte, dar adaugă 3 centimetri în plus în lungime față de generația anterioară, păstrând înălțimea neschimbată. Portbagajul variază de la 380 la 1.200 de litri, în funcție de rabatarea banchetelor.

Portbagaj Audi A3

Descoperă Noul Audi A3 la MIDOCAR! Înscrie-te la test-drive sau solicită o ofertă de preț în București la dealer-ul MIDOCAR Vitan. Detalii aici.

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2