O nouă dimensiune a mobilității

The Audi e-tron prototype on recuperation test at Pikes Peak
0

O nouă dimensiune a mobilității

Lumea se schimbă, iar conceptul mobilității se transformă odată cu ea. Audi e-tron este rezultatul multor ani de cercetare, al progresului tehnologic și al dorinței de a inova continuu. Astfel, mobilitatea electrică ajunge să fie sustenabilă și practică, iar Audi e-tron devine ambasadorul mobilității de mâine, atât prin designul său atractiv, conturat de liniile sportive, cât și prin optimizarea automoniei, prin care se asigură posibilitatea de a parcurge călătorii de lungă durată.

Aerodinamica automobilului joacă un rol important în conceptul electromobilității, alături de rezistența la rulare și de inerție. Cu cât rezistența aerului este mai mica, cu atât se va obține o autonomie mai mare. Coeficientul aerodinamic definește cât de înaltă sau scăzută este rezistența la aer a vehiculului în momentul șofatului, iar detalii precum designul exterior sau proprietățile suprafeței pot afecta modul de rulare. O serie de ajustări au fost făcute pentru a optimiza coeficientul aerodinamic. Astfel, în cazul prototipului, Audi e-tron, acesta atinge valoarea de 0.28 coeficient aerodimanic. Elemente de caroserie, precum oglinzile virtuale, disponibile acum pentru prima dată ca opțional, reduc lățimea vehicului cu 15 centrimetri, îmbunătățind rezistența la aer. Suspensia pneumatică adaptive, care se află în standard coboară corpul mașinii cu până la 26 de milimetri, atunci când viteza de rulare depășește 120 km/h, ceea ce influențează într-un mod pozitiv nivelul performanței atins.

Prototipul Audi e-tron combină puterea cu un nivel de eficiență foarte ridicat, având capacitatea de a accelera de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 6 secunde. De asemenea, testele au aratat că modelul poate recupera energie la un cuplu de până la 300 Nm, cu o putere electrică de 220 kW, ceea ce reprezintă peste 70% din puterea sa de propulsie. Cele două motoare electrice generează 265 kW şi 561 Nm și pot atinge performanţe de vârf în aproximativ 60 de secunde, viteza maximă ce poate fi atinsă fiind de 200 km/h. Se preconizează că modelele de serie vor avea o autonomie estimată la aproximativ 400 km, datorită unei baterii cu încărcare rapidă de 150 kWh.

Audi e-tron înseamnă confort și relaxare în clasa premium, iar designul minimalist și spațiul interior generos insuflă ideea de liniște și calm. Indiferent de linia de echipare, interiorul modelului e-tron vine cu materiale, culori și inserții asortate, în conformitate cu standardele înalte de calitate ale brand-ului.

Prima mașină electrică Audi vine cu tehnologie din viitor și cu un sistem de sonorizare ultra-performant cu 16 difuzoare si un amplificator cu o putere de 705 wați, ce ridică acustica din interor la nivel de artă.

Pentru marcă, Audi e-tron reprezintă primul pariu major în segmentul mașinilor electrice. Producția modelelor de serie a început deja în fabrica din Bruxelles, Lansarea oficială a modelului va avea loc pe data de 17 septembrie 2018 la San Francisco. În Romania, modelul va fi disponibil la începutul anului 2019, însă poate fi rezervat înca de acum: e-tron.audi.ro/.

 

 

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2