Oglinda retrovizoare digitala in productia de serie Audi

R8e120030_large__mid
0

Oglinda retrovizoare digitala in productia de serie Audi

14.08.2012

Tehnologiile Audi progreseaza de la motorsport, la serie de productie: oglinda retr0vizoare digitala va fi disponibila in seria de dotari a modelul sport R8.

Victoria echipei Audi la cursa de 24 de ore de la Le Mans a fost un veritabil spectacol al inovatiilor care au desavarsit modelele R18 e-tron quattro si R18 ultra. Una dintre aceste inovatii este oglinda retrovizoare digitala.

Oglinda retrovizoare cu camera de luat vederi a fost implementata de Audi doar pe modelele auto participante in cursele de anduranta, tocmai pentru a suplini neajunsul clasicei retrovizoare centrale. La fel ca prototipurile care au concurat in cursa de la Le Mans, si modelul R8 este sensibil la capitolul vizibilitate spate, astfel incat Audi a decis sa profite de evolutia tehnologica si sa implementeze sistemul oglinzii retrovizoare digitale si pe modelul supersport de oras.

Astfel, noua oglinda functioneaza pe un sistem de tip camera-monitor. Aceasta utilizeaza o lentila cu un diametru de doar cativa milimetrii si acopera o raza vizuala mult mai mare decat o oglinda conventionala. Un monitor color cu diagonala de 7.7 inch este montat in locul oglinzii si afiseaza imagini digitale primite de la camera, cu un contrast foarte bun si culori vivide. Afisajul este de tip AMOLED, mult mai eficient, mai subtire si mai usor decat LCD-ul conventional, si care ofera timpi de raspuns de ordinul milisecundelor.

Sursa foto: Audinews.com

Oglinda digitala retrovizoare va revolutiona masinile de serie incepand cu sfarsitul acestui an, fiind programata sa intre in productia modelului Audi R8 e-tron.

 

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2