Povestea calendarului MIDOCAR 2018

calendar-partialcolor
0

Povestea calendarului MIDOCAR 2018

Ne-am făcut un obicei din a cultiva, în moduri neașteptate, pasiunea noastră pentru mașini. Au fost campanii și evenimente necovenționale, concursuri și parteneriate inedite, prietenii neașteptate pe care le-am legat cu oameni interesanți, dar, mai ales, multă imaginație transformată în acțiuni pline de originalitate. Dovada o face și cel mai recent proiect al nostru, calendarul MIDOCAR pentru anul 2018, realizat în parteneriat cu Partialcolor.

Povestea calendarului este una la fel de frumoasă ca și filele lui. An de an, reprezentanțele noastre sunt vizitate de o multitudine de mașini; de la modele clasice, până la cele de ultimă generație, unele cu povești inedite, altele tunate de-ți stârnesc vibrații doar când le privești. Toate ne-au rămas dragi și ne-am fi dorit să le facem cunoscute lumii întregi, însă filele numărate ale calendarului ne-au impus o selecție.

Începutul proiectului se leagă de prima ediție Déjà-vw, evenimentul pe care îl desfășurăm, în fiecare toamnă, la MIDOCAR Otopeni. Pentru calendarul anului 2015, șase artiști au ilustrat, în multiple ipostaze, prin grafică și colaj, patru modele clasice ale mărcii Volkswagen. A doua punere în scenă a proiectului a implicat doisprezece mașini clasice, Volkswagen și Audi, și doisprezece artiști care le-au ilustrat, fiecare prin tehnica lui.

Sesiunea de live drawing susținută de Partialcolor, la ediția de anul acesta Déjà-vw, ne-a oferit prilejul să asistăm la transformarea imaginilor celor doisprezece mașini în ilustrații pentru calendarul MIDOCAR 2018. S-au folosit tehnici variate și două moduri de lucru: fizic și digital. Cele lucrate integral digital au avut la bază desenul liber sau texturat și diverse filtre aplicate, cu sau fără background adăugat, cea mai „muncită” ilustrație digitală având aproximativ 250 de layere în Photoshop. Cele lucrate manual au avut nevoie de cărbune, culori acrilice, markere și tehnică graffiti. O parte dintre ilustrațiile rezultate au fost editate ulterior, altele nu, însă toate au fost digitalizate și transformate în file pentru calendar.

Mulțumim celor doisprezece proprietari ai mașinilor vedetă, pentru că au acceptat provocarea de a lua parte la acest proiect, partenerului nostru Porsche Finance Group și, mai ales, celor de la Partialcolor (Alexandru Vasile și Raluca Orza) pentru că au făcut ca acest proiect să fie atât de creativ.

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2