Stiati ca logo-ul „MIDOCAR, Anul 20” este creatia caricaturistului Mihai Stanescu?
24.01.2012
1992 si 2012 poarta semnatura aceluiasi artist grafic
Logo-ul MIDOCAR, anul 20, care va insoti campania aniversara pana la sfarsitul acestui an, este creatia caricaturistului Mihai Stanescu, cel cel care a conceput si primul logo al MIDOCAR, in anii ’90.
In 1992, porneam la drum alaturi de un sofer simpatic, cu ochelari Volkswagen pe nas. Logo-ul nostru era indragostit de brand si de companie, fapt atestat si de inimioarele rosii care pluteau deasupra soferului amorezat “la prima vedere” de autovehiculele de la MIDOCAR.
Ne-am desprins apoi, un timp, de spiritul ludic, si ne-am indreptat toata atentia si energia spre o reprezentare riguroasa si transparenta a marcilor din portofoliu.
In 2012 ne-am intors catre inceputuri si am lansat logo-ul aniversar MIDOCAR, anul 20, o restilizare a primului nostru logo, realizata de acelasi Mihai Stanescu, artistul grafic cu care am pornit la drum si care a surprins perfect esenta echipei si a serviciilor noastre.
Denumit printre noi si ‘meme MIDOCAR’, logo-ul aniversar ne va insoti permanent, pe tot parcursul anului 2012. Multi dintre noi deja il purtam in port-visit sau in portofel, pe spatele cartii de vizita :).
Despre Mihai Stanescu
Mihai Stanescu este unul dintre cei mai cunoscuti caricaturisti romani contemporani.
Absolvent al Liceului de Arta din Iasi si al Institutului “Nicolae Grigorescu” din Bucuresti (1966), a avut prima expozitie in anul 1978, la Bucuresti. In perioada comunismului a participat la concursuri nationale, dar si internaţionale, in Belgia, Turcia, Japonia, Olanda, Franta si Canada, in anii ’80.
Mihai Stanescu a publicat prima carte in anul 1982. Se intitula… „Mihai Stanescu”. Era, de fapt, un album de caricaturi. Dupa doar patru zile, cartea i-a fost retrasa din librarii, pentru ca avea o caricatura considerata jignitoare: un militian tragea un tramvai pe dreapta, ca sa treaca Ceausescu. A trimis manuscrisul clandestin, in 1988, in Franta, si acolo i-a fost publicata integral cartea.
Dupa Revolutie a publicat “Acum nu e momentul”, in 100.000 de exemplare. Numai in prima zi a avut vanzari de 5.000 de carti.
In prezent, detine un magazin in Bucuresti, vizavi de Sala Palatului, unde vinde cani pictate cu texte personalizate si tricouri imprimate cu cele mai nastrusnice idei.