Test drive comparativ Noul Volkswagen Golf/ BMW Seria 1/ Ford EcoBoost

noul-golf
0

Test drive comparativ Noul Volkswagen Golf/ BMW Seria 1/ Ford EcoBoost

Pe vremuri, 100 CP erau demni de un GTI, dar astazi ei sunt mai degraba baza de plecare pentru clasa compacta. Revista Auto Bild a analizat prestatiile a trei modele noi din clasa compacta, reprezentanti ai segmentului C: Noul Volkswagen Golf, BMW 114i, Ford Focus EcoBoost.
Concluziile test-drive-ului plaseaza Noul Volkswagen Golf pe primul loc, fiind masina cea mai solida la toate capitolele.

noul golf

Noul Volkswagen Golf a invins concurenta reprezentata de BMW Seria 1, motor in 4 cilindri, turbo, 1.6 l/ 102 CP si Ford EcoBoost, motor in 3 cilindri, turbo, 1000 cmc/100 CP.  Motorizarea 1.2 TSI/105 CP a Noului Golf depaseste competitia prezenta la acest test la aproape orice proba. Propulsorul TSI de 1.2 litri atinge 100km/h in 10.8 secunde si ajunge la o viteza maxima de 192 km/h. Cu o greutate de doar 1240 kg, Noul Golf este deasupra concurentei si la capitolul dinamica. Consumul mediu este de 6.5 l/100 km, cu 0.2 l mai mic decat al modelului BMW 114i.

Compacta produsa in Wolfsburg se impune chiar daca vorbim despre modelul cu punte spate semirigida. La schimbarea brusca a benzii, Golful echipat cu puntea spate semirigida si incarcat la maximum este franat mult mai puternic de sistemul ESP. Acelasi lucru este valabil si in virajele in care exista denivelari, dar si in momentul in care se ridica brusc piciorul de pe acceleratie in virajele rapide.

Test-drive-ul complet poate fi citit in numarul din februarie al revistei Auto Bild.

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2