Ultima zi la Wörthersee. Hotspots și Bumpering

RF07304-e1462665088370
0

Ultima zi la Wörthersee. Hotspots și Bumpering

Toată pleiada de mașini din Reifnitz s-a răspândit astăzi pe întreaga regiune Carinteia a Austriei. Cele rămase în festival au stat liniștite în parcări, așteptând ultimele blițuri. Pe străzi, carnavalul motoarelor turate de ieri a fost înlocuit de localnici ce au defilat în costume tradiționale. Au avut și un motiv întemeiat pentru care au ales această vestimentație: toți cei care au ajuns la eveniment îmbrăcați astfel au avut intrarea liberă.

_RF06913

În vreme ce căutam noi apariții auto prin Reifnitz, am fost surprinși de un clasic și foarte rar Volkswagen 412, retras acum mult timp din funcția de pompier, însă foarte atent restaurat. În fața scenei stadului oficial Volkswagen, o gașcă de băieți profitau la maximum de soarele generos, într-o confortabilă piscină Golf 3 Variant. Nu ne-am fi așteptat ca mașina să fie și funcțională, însă proprietarul ne-a atras atenția asupra volanului poziționat la înălțime și asupra celor trei manete ce țin locul pedalelor de ambreaj, frână și accelerație. Totul a fost gândit în cel mai mic detaliu pentru ca mașina să fie un veritabil PoolWagen.

După ora prânzului, am plecat să explorăm întregul ținut Wörthersee. Printre peisaje fabuloase, pe șoselele șerpuite, parada bestiilor pe patru roți ne-a oferit un contrast ce ne-a tăiat respirația. Prima oprire am făcut-o în Augsdorf unde, de pe marginea drumului, am pândit noi modele demne de a fi trase prin obiectivului aparatului de fotografiat. Și am surprins câteva.

Norii furioși ne-au stricat însă planurile de joacă. Am setat pe GPS celelalte hotspot-uri GTI Treffen și ne-am continuat drumul. Puncte precum Cazinoul sau Benzinăria Eni din Velden sunt preferatele fanilor VAG pentru atmosfera efervescentă și tradițiile dezvoltate aici. La celebra Eni Tankstelle am găsit o atmosferă relaxată, fiecare apariție auto fiind la fel de bine primită de către publicul de pe marginea drumului, indiferent de generația din care făcea parte, de marcă sau modificările ce îi fuseseră aduse. La pompa de alimentare, la spălătorie și chiar pe șosea, șoferii erau atenți la privirile admirative ale fanilor și mulțumeau pentru atenția acordată. Deși autoritățile au blindat anul acesta cu bumper-e porțiunea din fața benzinăriei, iar modelele low depășeau cu greu denivelările, încurajările și entuziasmul celor prezenți impulsionau cursa cu obstacole.

Amuzați de tot acest spectacol, am găsit și un nume pentru sportul inventat de șoferii care participă la defilare: BUMPERING!

Spre seară am ajuns și în centrul orașului Velden, un Monaco al ținutului austriac, unde admiratorii se adună la terasele din apropierea Cazinoului și așteaptă să-și facă apariția mașinile luxoase, de ultimă generație, tunate spectaculos.

Chiar dacă de la an la an autoritățile încearcă să restricționeze distracțiile duse la extrem din perioada întâlnirilor de la Wörthersee, străzile ne-au dezvăluit același spirit entuziast al fanilor VAG și la această a 35-a ediție.

Campania „#MergemLaWörthersee ” este susținută de ALCAR WHEELBASE ROMANIA, Castrol România, Porsche Finance Group și Școala de Drift Sorin Ene, primii doi parteneri menționați fiind și sponsori oficiali ai festivalului de la Wörthersee .

Foto: Radu Fugarescu

 

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2