Volkswagen reinventeaza muzica de la volan

3
0

Volkswagen reinventeaza muzica de la volan

Muzica pe care o ascultam la volan ne influenteaza stilul de condus. In urma acestei observatii, Volkswagen a construit aplicatia „Play the Road”, un proiect original de promovare a Noului Golf GTI.

Constructorul german a colaborat cu agentia digitala Underworld pentru a crea o aplicatie inovatoare, care sincronizeaza in timp real muzica si comportamentul masinii. „Play the Road” creeaza melodii pe baza comportamentului de la volan si a informatiilor de drum. Scopul proiectului este de a da un refresh muzicii pe care o ascultam atunci cand conducem. Prin intermediul unui iPhone, care monitorizeaza fiecare miscare a soferului, viteza de deplasare si locatia, informatiile sunt inregistrate de accelerometru, giroscop si GPS, si apoi remise catre aplicatie. Decriptarea datelor primite are loc printr-un limbaj de programare, care le transforma apoi in sunete. Diverse partituri, motive si efecte muzicale au fost presetate in aplicatie, astfel incat, la activarea functiilor masinii, melodiile debuteaza pline de emotie si dramatism, creand impresia unui concert live. Altfel spus, fiecare sofer ar putea fi dirijor in propria masina.

Din pacate pentru fani, aplicatia nu va fi disponibila pe piata prea curand. Oficialii Volkswagen declara ca „Play the Road este o demonstratie a faptului ca muzica si comportamentul de conducere s-ar putea intersecta candva”.


Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2