Volkswagen Tiguan GTE: Viitorul sună electric

2016-volkswagen-tiguan-gt_800x0w
0

Volkswagen Tiguan GTE: Viitorul sună electric

Conceptul Tiguan GTE reprezintă o interpretare plug-in hybrid a noului Volkswagen Tiguan. Prezentat în premieră mondială la Salonul Auto de la Frankfurt (IAA 2015), Volkswagen Tiguan GTE Concept va urma calea producției de serie. Versiuna hibridă a lui Tiguan se va alătura modelelor Volkswagen Golf GTE și Passat GTE.

Primul SUV hibrid plug-in creat de Volkswagen utilizează un sistem de propulsie ce totalizează 218 cai putere (160 kW). În mod 100% electric, Tiguan GTE Concept poate parcurge pâna la 50 de kilometri fără a consuma carburant. În materie de consum în regim mixt, conceptul de față poate parcurge 100 de kilometri cu 1,9 litri de benzină.

Bateria litiu-ion are o capacitate de 13 kWh. Aceasta se poate încărca de la priză, prin recuperarea energiei cinetice la frânare, ori prin captarea energiei solare de către panourile fotovoltaice din plafon. Cele din urmă pot mări autonomia mașinii cu până la 1.000 de kilometri pe an. Sistemul are un randament de circa 500 km/an în Germania din cauza condițiilor meteo din țara lui Ludwig van Beethoven.

Conceptul Volkswagen Tiguan GTE este bazat pe platforma modulară MQB în versiune cu tracțiune față. Sistemul de propulsie integrează un agregat 1.4 TSI de 156 CP asistat de un motor electric, ambele cuplate unei cutii automate cu dublu ambreiaj DSG. Cele șase rapoarte ale transmisiei au fost optizimate pentru utilizarea în regim hibrid.

În E-Mode (modul de rulare electric), Tiguan GTE Concept este limitat la 130 km/h. Celelalte trei moduri de rulare ale conceptului (Hybrid, Battery Charge și GTE) sunt limitate electronic la 200 km/h. Volkswagen Tiguan GTE Concept are nevoie de numai 8,1 secunde pentru a realiza sprintul de la 0 la 100 km/h.

Martin Winterkorn, CEO-ul Grupului Volkswagen AG, a declarat în cadrul prezentării conceptului plug-in hybrid bazat pe noua generație Volkswagen Tiguan: „Suntem în proces de reinventare a celui mai mare producător auto din Europa, punând bazele tehnologice, economice și structurale în acest sens.”

Până în 2020, Grupul Volkswgen AG și-a propus să lansese 20 de autoturisme hibride și electrice. Printre modelele confirmate pentru electrificare se numără următoarele generații Volkswagen Phaeton și Audi A8.

[yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=dVOrdwiPRo4′]

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2