Intretinere si curatare

twitter_avatar
0

Intretinere si curatare

Intretinerea periodica si competenta contribuie la mentinerea valorii autovehiculului dumneavoastra. In afara de acestea, intretinerea corespunzatoare este una din conditiile pentru aprobarea cererilor de garantie pentru vopsea si caroserie.
Cea mai buna protectie a autovehiculului fata de influentele mediului inconjurator este spalarea repetata si conservarea. Cu cat raman mai mult pe autovehicul excremente de pasari, resturi de insecte, praf, funingine, sare si alte depuneri corozive, cu atat este mai puternic efectul distrugator. Temperaturile inalte, de exemplu prin expunerea intensiva la soare maresc aceste efecte.

Sfaturi:

1. Nu incercati sa indepartati murdaria, noroiul sau praful de pe vopseaua autovehiculului cand suprafata este uscata. Nu utilizati lavete sau bureti care nu sunt putini umezi, deoarece puteti deteriora vopseaua sau suprafata geamurilor. Murdaria, noroiul sau praful trebuie inmuiat cu apa curata. La spalare folositi un burete moale, o manusa speciala sau o perie, apasand usor de sus in jos. Clatiti cu multa apa si uscati vopseaua cu o laveta din piele utilizata pentru stergerea geamurilor. Cand clima este rece stergeti si garniturile geamurilor si usilor, pentru a nu ingheta. Tratati garniturile din cauciuc cu spary cu silicon. Apa nu trebuie sa fie mai calda de 60″ C, deoarece se poate deteriora autovehiculul. Cand spalati autovehiculul, in conditii climaterice cu temperaturi scazute, aveti grija ca jetul de apa sa nu cada direct pe incuietorile usilor – pericol de inghetare!

2. Conservati vopseaua cu un conservant pe baza de ceara solida, in special atunci cand pe vopseaua curata apa nu mai formeaza bobite rotunde. O buna conservare protejeaja vopseaua autovehiculului de actiunile mediului inconjurator. Ceara protejeaza chiar si de usoare influente mecanice.

3. Lustruirea vopselei autovehiculului este necesara numai cand vopseaua s-a matuit si cand nu se mai poate obtine stralucire cu mijloacele de conservare. Daca solutia de lustruire folosita nu contine conservanti, vopseaua trebuie conservata ulterior. Partile vopsite mat si cele din materiale sintetice nu trebuie tratate cu solutii de lustruire sau ceruri solide.

4. In anotimpul rece, indepartati zapada de pe toate geamurile si de pe oglinzile laterale cu o maturica. Pentru indepartarea ghetii se recomanda utilizarea unui spray pentru dezghetare. Daca folositi un curatator de gheata, miscarea nu trebuie sa fie inainte si inapoi pe suprafata geamului, ci numai intr-o singura directie. Nu indepartati niciodata zapada sau gheata de pe geamuri si oglinzi cu apa calda sau fierbinte – pericol de fisurare a geamurilor.

5. Lamelele curate asigura o buna vizibilitate. Praful si murdaria de pe lamelele stergatoarelor de parbriz trebuie indepartate cu ajutorul unei lavete moi. In conditii de inghet, la prima folosire a stergatoarelor, verificati daca lamelele acestora nu sunt inghetate. Daca porniti stergatoarele iar lamele acestora sunt inghetate se pot deteriora atat lamele cat si motorul de actionare a stergatoarelor. Solutiile de curatare cu continut de solventi, buretii duri sau alte obiecte taioase pot distruge stratul de grafit de pe lamela stergatoarelor.

6. Tapiteriile, capitonajele si mocheta trebuie curatata la intervale regulate cu un aspirator. Astfel murdaria depusa pe aceste suprafete si care ar putea intra in tesatura, este indepartata. Nu folositi curatarea cu aburi, deoarece din cauza aburilor murdaria va fi impregnata si mai tare in tesatura. In general va recomandam pentru curatarea acestor suprafete, un burete moale sau o laveta cu microfibre, care se poate procura din comert. Peria trebuie utilizata numai pentru curatarea mochetei de pe podea sau a covoraselor din zona picioarelor, deoarece celelalte suprafete se pot deteriora sub actiunea periei. Murdaria superficiala, de suprafata poate fi indepartata cu o spuma obisnuita. Spuma trebuie intinsa cu un burete moale pe suprafata respectiva si frecata usor, pentru a curata suprafata. Evitati udarea excesiva a suprafetei. Apoi spuma trebuie indepartata cu lavete absorbante, uscate, prin tamponare.

Style Selector

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2