Cum sa ne intretinem Volkswagen-urile pe timp de iarna?

SUVWinterClimb-3-e1328703330803
0

Cum sa ne intretinem Volkswagen-urile pe timp de iarna?

8.02.2012

Ne confruntam cu una dintre cele mai dificile ierni de pana acum. Nu trebuie sa ne ingrijim doar organismul, ci si masina – fara de care suntem si mai expusi in fata frigului si zapezii. Volkswagen ne ofera cateva sfaturi pentru intretinerea autoturismului pana cand ne vom apropia de temperaturi ceva mai suportabile.

Pregatirea masinii de iarna este o buna metoda de a imbunatati calatoria, de a preveni riscurile ce pot aparea in situatii neprevazute, dar si de a prelungi viata autovehiculului. Folosind cei 8 pasi de mai jos recomandati de la expertul Volkswagen AG, Mark Sappington, masina va fi in cea mai buna forma iarna aceasta.

1. Verifica nivelul lichidelor

Verifica intotdeauna si eventual completeaza nivelul apei si al antigelului. O data la doi ani ai grija sa cureti circuitul acestora, deoarece chiar si antigelurile cu garantie prelungita se pot degrada la fel de repede precum cele clasice, indiferent de rulaj. Pentru o buna determinare a tipului de antigel potrivit fiecarei masini, consultati manualul autovehiculului.

2. Nu pleca la drum fara sa arunci o privire asupra cauciurilor

Cauciucurile uzate – chiar daca sunt de iarna – nu ofera tractiunea necesara pe zapada, asa ca trebuie sa verifici din cand in cand starea lor. Acelasi lucru trebuie sa se intample si cu presiunea din pneuri, care scade mai repede pe vreme rece si poate afecta rularea pe drumuri inzapezite.

“Luati in considerare si vechimea cauciucurilor,” recomanda Sappington. “Chiar si un autoturism putin rulat poate avea cauciucuri care au depasit termenul de garantie, si deci de siguranta. Este cea mai frecventa cauza a penelor.”

3. Verificati franele

Verificati sistemul de franare la un service autorizat pentru a va asigura ca sunt functionale in conditiile de trafic caracteristice iernii.

4. Verificati bateria

Asigurati-va ca terminalele nu sunt corodate si ca toate cablurile sunt intacte. In cazul in care bateria este mai veche de 3 ani, duceti-o la un tester, pentru a sti daca iesiti cu bine din iarna cu ea.

5. Verificati sistemul de evacuare

Un sistem de evacuare defectuos poate duce la scurgeri letale de monoxid de carbon, in special iarna, cand circulam cu geamurile inchise, iar autovehiculele se tureaza mai tare pentru a mentine motorul cald.

Chiar si in lipsa unor scurgeri de la esapament, evitati sa tineti masina in spatii prea inguste, precum un garaj prea mic sau intre bancuri de zapada. Lipsa unui spatiu de ventilatie poate inrautati situatia.

6. Vizibilitatea la volan si curatarea masinii

Imperios necesara este asigurarea vizibilitatii parbrizului, a lunetei si a oglinzilor laterale. Ingrijiti-va din timp de starea stergatoarelor si renuntati iarna la lichidul de parbriz clasic. Sappington recomanda aditivarea acestuia cu substante care contin filtre windshield si nu permit distrugerea stergatoarelor.

7. Testati starea farurilor

Pe langa functionalitatea luminilor de intalnire, trebuie verificate farurile de semnalizare, stopurile de frana si avariile. De asemenea important este si reglajul farurilor, pentru ca ele sa bata in directia si la distanta corecta.

8. Nu uitati sa va programati la service

Daca autoturismul este programat la revizii tehnice periodice, ar fi bine sa nu le amanati pe timp de iarna, oricat de dure ar fi conditiile de trafic.

Aditional verificarilor de la punctele de mai sus, dealerii autorizati Volkswagen inspecteaza cu atentie sistemele electronice, care pot avea defectiuni imposibil de observat de catre proprietari. Verificarea de iarna este una dintre cele mai amanuntite procese prin care trebuie sa treaca un autovehicul.

 

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2