Fragmente din istoria Audi aniversate în 2017

1937_au_16-zylinder
0

Fragmente din istoria Audi aniversate în 2017

De-a lungul timpului, Audi a reușit, nu de puține ori, să iasă din tipar și să marcheze momente importante în istoria automobilului. Cunoscută pentru standarde exigente și dorință neîncetată de performanță, marca a înregistrat progres după progres și multe clipe de glorie. În 2017, Audi sărbătorește nu mai puțin de 25 de fragmente din istoria sa.

1932. Primul pas către Audi.
Unul dintre cei mai experimentați fabricanți de automobile, Audi, a luat naștere prin fuziunea succesivă a mai multor producători auto-moto independenți. Acum 85 de ani, Audi, DKW, Horch și Wanderer au fondat Auto Union AG, redenumit după al doilea război mondial în Auto Union GmbH. În 1969, prin cooptarea celor de la Neckarsulm-based NSU Motorenwerke AG, noua companie și-a schimbat denumirea în Audi NSU Auto Union AG, ajungând abia în 1985 să se intituleze AUDI AG.

1937. Record mondial pentru Auto Union.
Acum 80 de ani, mașina de curse Auto Union cu un motor de 6.3 litri în 16 cilindri cu 545 CP, pilotată de legendarul Bernd Rosemeyer, a înregistrat recordul mondial de 400 de km la oră, pentru prima dată pe un drum normal, cel dintre Frankfurt și Darmstadt.

1957. Primul motor NSU.
Axat inițial pe producerea mașinilor de tricotat, iar apoi a bicicletelor și motocicletelor, NSU decide în urmă cu 60 de ani să își îndrepte atenția spre automobile și creează un motor complet nou, Wankel, cu piston rotativ. Tot în această perioadă, compania prezintă modelul compact NSU Prinz.

1967. Lansare NSU Ro 80 și NSU TTS.
După alți 10 ani, au cunoscut debutul și Ro 80, un model icon pentru NSU dotat cu motorul Wankel, dar și NSU TTS, o mașină de top din gama sport. Premiat cu titlul „Car of the Year 1967”, NSU Ro 80 a mai cunoscut fix 10 ani de producție, iar în 1977, ultimul model a fost dăruit Muzeului German din Munchen.

1972. Lansare Audi 80 B1.
Tot în 2017, Audi 80 B1 împlinește 45 de ani de la lansare. Proiectat ca o mașină modernă, ușoară, destinată familiilor, Audi 80 B1 s-a dovedit a fi îndrăgit mai ales pentru caracteristicile sale sportive și a consumului redus de combustibil.

1982. Primul quattro, la Campionatul Mondial de Raliu.
Audi Sport sărbătorește 35 de ani de la prima participare în Campionatul Mondial de Raliu cu o mașină dotată cu tracțiune integrală quattro. Experiența a fost una marcată de glorie, Audi câștigând 7 din cele 11 curse și titlul „brand al Campionatului Mondial de Raliu”. Audi a fost primul producător auto care a introdus sistemul de tracțiune integrală pe o mașină de curse.

1987. Record Audi Sport quattro S1 E1.
În urmă cu 30 de ani, Water Röhrl a cucerit masivul Pikes Peak, în mai puțin de 11 minute, de la volanul Audi Sport quattro S1 E2. A fost un record de mare importanță, fiind cel mai bun timp obținut pe acel traseu. Cu o înălțime de 4.301 m, Pikes Peak – Colorado, USA – era una dintre cele mai cunoscute și preferate locații pentru curse montane.

1997. Aluminium Space Frame.
Se împlinesc 20 de ani de când Audi prezenta Al2 în cadrul IAA Frankfurt, proiectul de design al unei mașini compacte cu structura din aluminiu, patentat ulterior sub denumirea Audi ASF (Aluminium Space Frame). Doi ani mai târziu, tot în cadrul IAA, este dezvăluit modelul de serie Audi A2, bazat pe această structură, fiind și prima mașină compactă din istoria auto realizată integral din aluminiu. A existat și o variantă cabrio a acestui model, Al2 open, rămasă la stadiul de concept.

Momentele aniversare Audi în acest an sunt mai numeroase de atât. În broșura Audi Tradition – „Anniversary Dates 2017” – vei găsi, pe larg, povestea celor 40 de ani Audi 100 Avant, 25 de ani Audi 80 Avant, evenimente din lumea Audi Motor Spor, dar și multe alte etape importante în evoluția mărcii.

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2