Implicarea Audi in rezolvarea dezechilibrelor pietei de energie

A3g130034_small
0

Implicarea Audi in rezolvarea dezechilibrelor pietei de energie

Inaugurata in 2013, fabrica Audi e-gas din Werlte, Germania, este cea mai mare instalatie power-to-gas din lume. Dupa ce a finalizat cu succes o serie de teste, fabrica este acum pregatita sa intre pe Piata de Echilibrare a Energiei, ceea ce inseamna ca va putea rezolva in timp real mici dezechilibre ale pietei de energie printr-o serie de reglaje fine.

Audi e-gas este primul metan sintetic, creat prin electroliza apei si apoi metanizarea hidrogenului. Produsul este obtinut de Audi intr-un mod sustenabil, folosind energie electrica generata de turbine eoliene. Aproape identic cu combustibilul fosil natural, Audi e-gas este distribuit in Germania printr-o infrastructura specifica spre statiile de gaz natural comprimat (CNG).

Anual, fabrica Audi e-gas produce aproximativ 1.000 de tone metrice de e-gas prin legatura chimica a 2.800 tone metrice de dioxid de carbon. Cantitatea corespunde unui volum de CO2 absorbit de o padure de 220.000 de arbori de fag in decursul unui an calendaristic.

Atunci cand clientii platesc cu cardul Audi e-gas la statiile de alimentare cu gaz natural comprimat, Audi injecteaza cantitati echivalente de e-gas in reteaua de gaze naturale din Germania, ceea ce inseamna ca Audi va poate interveni prin reglaj asupra productiei sau a consumului. Strategia Audi in ceea ce priveste acest carburant sintetic urmareste participarea in cadrul pietei de echilibrare a energiei electrice in Germania. Fabrica Audi este in masura sa raspunda la cele mai mici modificari de sarcina in reteaua de energie electrica a Germaniei, prin surplusul de electricitate acumulat de turbinele eoliene.

Scopul producerii gazului metan sintetic Audi e-gas este mobilitatea neutra din punctul de vedere al dioxidului de carbon. De exemplu, din autonomia totala de 1.300 de kilometri, modelul Audi A3 Sportback g-tron poate realiza 400 de kilometri exclusiv cu propulsie pe baza de gaz natural comprimat Audi e-gas.

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2