Noul Audi Q2: SUV-ul urban cu design progresiv

A161080_large-scaled
0

Noul Audi Q2: SUV-ul urban cu design progresiv

După aproape trei săptămâni de suspans, identitatea noului model Audi Q2 a fost dezvăluită în prima zi a Salonului Internațional Auto de la Geneva. Diferit de celelalte modele din gama sa, noul Audi Q2 atrage atenţia printr-un design progresiv şi un farmec tineresc.

Personalitatea noului Audi Q2 se conturează încă de la exterior. La o primă vedere,  grilajului frontal în formă octogonală și luminile LED așezate în forma literei L îl fac să pară ușor robust. Pe de altă parte, forma plafonului, culoarea contrastantă a stâlpilor și eleronul alungit insuflă o ușoară notă de sportivitate și dinamism.

Privit per ansamblu, noul SUV marca Audi se încadrează în dimensiuni mai reduse față de celelalte modele din familia sa, având înlălțimea de 1,51 metri, lățimea de 1,79 metri, lungimea de 4,19 metri, iar ampatamentul de 2,60 metri. Chiar dacă nu are o statură impunătoare, modelul se bucură totuși de o gardă ridicată la sol, ceea ce-l face pregătit nu doar pentru surprizele din traficul urban, ci şi pentru escapadele off road.  Mai mult decât atât, în spatele caroseriei de dimensiuni reduse se ascunde și un portbagaj foarte încăpător, cu o capacitate de până la 1.050 litri.

Gândit pentru a se adapta perfect categoriei de vârstă tinere, noul Audi Q2 este echipat cu sisteme tehnologice digitalizate. Disponibil în dotare în varianta standard, sistemul Infotainment pe care îl găsim la bordul noului Audi Q2 poate fi operat prin intermediul butonului rotativ sau a butoanelor amplasate în consola centrală. Totodată, modelul pune la dispoziția pasagerilor un spot Wi-Fi ce susține navigarea pe internet a dispozitivelor mobile conectate la acesta şi un SIM integrat, care permite conexiunea roaming în majoritatea țărilor europene.

Smartphone-urile cu sisteme de operare iOS și Android sunt integrate în vehicul prin intermediul aplicației Audi MMI, ce permite streaming media online și transferul calendarului din smartphone în MMI. Opțional, modelul poate fi echipat cu sistemul de navigație MMI cu touch ce poate fi controlat prin comandă vocală.

Pentru că tot ne aflăm în perimetrul tehnologic, trebuie menționate și dotările opționale Audi virtual cockpit și head-up display, dar și sistemele de asistență – inclusiv Audi pre sense front – ce intră în echiparea standard. Acesta din urmă recunoaște atât situațiile critice ce implică alte vehicule, cât şi pietonii ce traversează prin fața vehiculului, iar după caz, poate frâna vehiculul până la repaus dacă acesta se află la viteze scăzute. Printre sistemele ce intră în dotarea noului Audi Q2 se mai numără: adaptive cruise control cu funcție Stop & Go, traffic jam assist, Audi side assist, Audi active lane assist, sistemul pentru recunoașterea indicatoarelor rutiere, park assistant și cross-traffic assist.

Din punct de vedere al motorizării, Audi Q2 se prezintă foarte variat, punându-ne la dispoziție șase versiuni de motoare cu o putere ce variază între 85 kW (116 CP) și 140 kW (190 CP). Dintre variantele turbo pe benzină, avem de ales între 1.0 TFSI cu 3 cilindri, 1.4 TFSI și 2.0 TFSI cu patru cilindri. Suita de motorizări este completată de trei motoare diesel cu 4 cilindri: 1.6 TDI și 2.0 TDI.  În versiunile de echipare standard, noul Audi Q2 este echipat cu o transmisie manuală cu șase trepte, dar care poate fi înlocuită de una automată Steptronic, cu dublu ambreiaj și șapte trepte.

Dacă sistemul de tracțiune integrală quattro este una dintre opţiunile disponibile pentru motorizările de înaltă performanţă, 2.0 TDI şi 2.0 TFSI, direcția progresivă intră în categoria opțiunilor standard pentru toate versiunile, fiind responsabilă să modifice raportul de transmisie al sistemului de direcție în funcție de mișcările volanului. Opțional, noul Audi Q2 vine și cu dotări precum amortizoare reglabile sau sistemul Audi drive select.

The new Audi Q2, Geneva International Motor Show 2016.

Noul Audi Q2 va fi disponibil spre vânzare începând cu toamna anului 2016.

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2