La mulți ani, California!

blog1
0

La mulți ani, California!

În urmă cu trei decenii, lansarea primului model Volkswagen California, un van dedicat iubitorilor de aventuri pe patru roți, avea să marcheze începutul unei povești emblematice în segmentul mobil de agrement.

Povestea a început în 1988, California fiind un camper construit pe baza modelului Volkswagen T3. Prezentat pentru prima dată la salonul Caravan din Essen, acest tip de automobil a însemnat pentru utilizatorii săi libertatea de a călători și posibilitatea de a explora locuri noi. A devenit rapid o soluție practică din toate punctele de vedere, fiind mașini construite pe platforme de modele utilitare, însă transformate în apartamente mobile ce permit un nou stil de viață.

La inceputul aniilor ’80 se remarcă dorința oameniilor de a călători cu buget redus, iar Volkswagen se aliniază acestui nou trend și crează modelul California, sub motto-ul “AT HOME ON THE ROAD”. Primele modele au fost disponibile în două culori: “ Pastel White” și “ Marsala Red”, iar pentru bucătăriile din interior clienții aveau posibilitatea de a opta între alb sau gri. Prețul pentru acest camper începea de la 39.900 mărci germane, fiind un cost destul de mic, în comparație cu predecesorul său Joker, realizat împreună cu Westfalia. Acest lucru a dus la încăsări record, California devenind un bestseller, cu peste 5.000 de unități vândute, încă din primul an.

Trecerea de la modelul Volkswagen T3, la Volkswagen T4, ce a avut loc în august 1990, a fost asemănătoare unei revoluții tehnologice. După patru decenii de tracțiune spate, folosind patru motoare plane, specialiștii din cadrul departamentului de autovehicule comerciale au transformat pur și simplu lucrurile: au pus motorul în față, ceea ce a dus la schimbarea completă a punții față, au schimbat design-ul, suspensia, motoarele, iar spațiul a devenit mult mai generos. Sloganul folosit pentru lansare a fost “Hotel California – Locație liniștită, model confortabil, vedere panoramică garantată”, iar până în anul 2003, vânzările înregistrate de acest model au fost de peste 39.000 unități.

A urmat Volkswagen California T5, cu o nouă dimensiune și cu un confort sportit, păstrând totodată nota de originalitate a mărcii. În scurt timp, a devenit cel mai de succes model din clasa lui, iar până în 2015 au fost vândute aproximativ 55.000 de automobile.

Înrudit cu platforma modulară MQB, a grupului VAG, noua generație Volkswagen California T6, lansată la mijlocul anului 2015, primește un design complet nou, puternic inspirat de liniile minimaliste. Motoarele eficiente, echipamentul din interior de înaltă calitate, infotainment-ul modern, sistemele de asistență ale șoferului și funcționalitatea dovedite au făcut să fie considerată cea mai populară mașină de călătorie și recreere, un adevarat cămin pe patru roți. California T6 este disponibil în trei linii de echipare – Beach, Ocean și Coast -, iar la capitolul motorizări se poate opta între diesel, cu o putere cuprinsă între 85 CP și 204 CP, sau benzină, cu o putere de 150 CP sau 204 CP. De asemenea, clienții pot alege între automobile cu transmisie manuală sau automată DSG, dar și pentru sistemul de tracțiune integrală 4Motion.

Despre camperele California se spune că nu vor fi niciodată automobile obișnuite, ci, mai degrabă, odată cu trecerea timpului, se vor transforma în mașini clasice. În Germania, primul California T3 a primit statutul oficial de “clasic” și, împreuna cu acesta, sufixul plăcii de înmatriculare “H”, existând astfel șanse mari ca și următoarele generații să fie înscrise în Hall of Fame-ul vehiculelor clasice.

https://www.youtube.com/watch?v=hMV7Efka_Ys

 

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2