Prima zi la Wörthersee. Introducere în atmosfera GTI

RF05578-e1462494570973
0

Prima zi la Wörthersee. Introducere în atmosfera GTI

După 18 ore petrecute pe drumul  București – Reifnitz și un somn prelungit de dimineață, am pornit în căutarea celor mai interesante prezențe auto de la  Wörthersee . Traseul  către poarta celei de a 35-a ediții a Festivalului s-a dovedit a fi plin de fani ai grupului Volkswagen: unii la volanul unor mașinării senzaționale, alții pe marginea drumului privind cu admirație modelele prezente la eveniment.

_RF05532

Odată ajunși la Wörthersee  ne-a cuprins atmosfera aniversară de la standul Volkswagen. Mesajul “40 years of fun” și logo-ul GTI au fost elementele care sugerau că ediția din acest an este dedicată întrutotul modelului Golf GTI. Celelalte mărci ale familiei au acordat respectuos atenția cuvenită acestei celebrări a clasicului GTI, motiv pentru care nu le-am mai găsit în standuri special amenajate.

_RF05578

Prin mulțimea ce admira necontenit exponatele, am zărit cele 7 generații Golf GTI. Primul model, poziționat pe piedestal, se evidenția printre generațiile ce i-au urmat. Tot aici am găsit și un perete cu expoziția modelelor GTI alese să ocupe locul pe una dintre cele 32 de cărți de joc din pachetul conceput  pentru acest moment aniversar.

Câțiva pași mai încolo, alături de modelul Golf GTI Clubsport, consacrat la ediția anterioară, am întâlnit ultima generație Golf, care celebrează cei 40 de ani de GTI prin recordbraker-ul Golf GTI Clubsport S. Cel mai sportiv GTI din toate timpurile, cu motorizarea 2.0 TSI din care s-au obținut 310 CP și 380 Nm, a reușit să obțină un timp de doar 7 minute, 49 de secunde și 21 se sutimi pe circuitul de la Nürburgring. Cu excepția motorizării, alte dotări care au ușurat mașina și au contribuit la obținerea acestei performanțe au fost:  roll-cage, scaune sport, îndepărtarea banchetei spate și o mulțime de alte detalii interioare și exterioare ce i-au amplificat personalitatea și performanțele.

Priviri admirative a atras și noul concept Beetle R, care a primit un pachet sport de netrecut cu vederea.

Pe partea opusă a standului, am remarcat exponatele comunităților Volkswagen implicate în realizarea documentarelor despre cei 40 de ani de GTI: WBAS, TR-Delight, GSTLD și GGrounded.

Tot în zona mașinilor tunate am observat și modelul Golf GTI Heartbeat pregătit de practicanții de la fabrica Volkswagen din Wolfsburg. Lucrată în detaliu, ediția specială are simbolul pulsului inimii marcat pe motor, pe bord și pe partea exterioară a ușii. Un puls ce pare să prindă viață datorită sistemului audio cu 7 difuzoare de 1360 W. Alături, și practicanții de la fabrica Volkswagen din regiunea Saxonă au executat un nou model special pentru Wörthersee  – Golf R Variant Performance 35, ce ascunde sub capotă  un motor 2.0 TSI de 350 de CP și un sistem audio de 2500 de W ce propagă sunetul intens prin cele 12 difuzoare amplificate de 2 subwoofere.

Volkswagen Motorsport a prezentat  Golf GTI TCR si Polo R WRC, modelul ce a adus pentru trei ani consecutiv victorii echipei S. Ogier – J.  Ingrassia la World Rally Championship.

Totodată, am descoperit preferințele piloților celor trei echipe Volkswagen Motorsport legate de pasiunile lor extracurriculare, transpuse în trei vitrine în care am găsit obiectele lor preferate.

O altă surpriză placută a fost și prezentarea de moda cu o colectie de outfit-uri realizate din materiale folosite în producția mașinilor Volkswagen.

_RF05646

După finalizarea showului ne-am lăsat duși de valul de fani de la Wörthersee  și am exploatat ținutul festivalului. Oameni veseli și mașini atent aranjate pentru acest eveniment ne-au ieșit în cale și ne-au încântat privirile.

Astfel am încheiat prima zi de Festival, pe care am dedicat-o exclusiv lansărilor oficiale și experiențelor inedite de la standul Volkswagen. Mâine vom continua aventura pe străzile din Reifnitz și prin împrejurimi să descoperim locuri frumoase, tuneri și alte comunități ale grupului VAG.

Campania „#MergemLaWörthersee ” este susținută de ALCAR WHEELBASE ROMANIA, Castrol România, Porsche Finance Group și Școala de Drift Sorin Ene, primii doi parteneri menționați fiind și sponsori oficiali ai festivalului de la Wörthersee .

Foto: Radu Fugarescu

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2