Noul Volkswagen Tiguan a debutat la IAA 2015

2016-vw-tiguan-yenimodelarabalar-7
0

Noul Volkswagen Tiguan a debutat la IAA 2015

A doua generație Volkswagen Tiguan a fost prezentată în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt (IAA 2015). Crossoverul compact este bazat pe platforma modulară MQB și va fi propulsat de cele mai noi motorizări TSI și TDI. Noul Tiguan a împărțit scena de la IAA 2015 cu fratele său hibrid: Volkswagen Tiguan GTE Concept.

Aspectul exterior al noii generații Volkswagen Tiguan a fost regândit din temelii. Mai atletic, mai dinamic și mai elegant, crossoverul german este cu 6.1 centimetri mai lung decât predecesorul său. Ampatamentul a fost mărit cu 7.6 centimetri pentru a oferi mai mult confort pasagerilor spate. În toamna anului viitor, noul Volkswagen Tiguan va fi oferit și în versiune cu șapte locuri și cu ampatament lung.

Deși a crescut în dimensiuni, linia plafonului este mai joasă cu 3.3 centimetri față de generația anterioară în versiune cu tracțiune față. Platforma modulară MQB reduce greutatea noii generații Volkswagen Tiguan cu până la 50 kg comparativ cu primul reprezentant al familiei Tiguan, lansat în 2007. În funcție de motorizare și echipamentul de tractare, noul model poate tracta până la 2.500 de kilograme.

În materie de motorizări, noul Volkswagen Tiguan poate fi echipat cu patru unități TSI (125 CP; 150 CP; 180 CP; 220 CP) și patru agregate TDI (115 CP; 150 CP; 190 CP; 240 CP). Cu excepția motoarelor de bază, restul motorizărilor pot fi configurate cu tracțiunea integrală 4MOTION și cutia de viteze automată cu dublu ambreiaj DSG. Sistemul 4MOTION beneficiază de un cuplaj Haldex, iar pachetul estetic Off-Road garantează un unghi de atac de 25,6 grade.

Mulțumită ampatamentului mai mare decât cel al primei generații Tiguan, noul model se laudă cu un portbagaj de 521 de litri. Capacitatea poate fi mărită până la 617 litri dacă bancheta spate este glisată înainte. Dacă rabatăm bancheta cu totul, portbagajul noii generații Tiguan oferă o capacitate de încărcare de 1.656 de litri.

Noul Volkswagen Tiguan are trei identități vizuale: pachetul standard On-Road, capabilul pachet Off-Road și dinamicul pachet R-Line. În materie de siguranță, Tiguan vine echipat cu șapte airbag-uri (inclusiv un airbag pentru genunchi), Adaptive Cruise Control, Automatic Post-Collision Braking, City Emergency Braking, Emergency Assist, și sistemul de camere cu vedere panoramică Area View.

[yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=tW6mXvaLfBA’]

În echipare standard, sistemul de infotainment este reprezentat de un display monocrom de înaltă rezoluție de 5 inch. Nivelurile de echipare Comfortline și Highline se bucură în standard de un display color de 5 inch cu touchscreen. Clienții pot opta și pentru un sistem de infotainment de înaltă rezoluție de 8 inch.

Printre tehnologiile oferite la interior se numără Apple CarPlay, Google Android Auto, MirrorLink, AppConnect, Guide & Inform, cât și sistemul Active Info Display. La fel ca în cazul noului Volkswagen Passat, Active Info Display este un ecran TFT care măsoară 12,3 inch. Acesta înlocuiește ceasurile de bord clasice.

Diferitele profile de informare vă permit să alegeţi datele care să fie afişate prioritar pe panoul multifuncţional de instrumente, alături de indicatoarele clasice precum turometrul, vitezometrul şi contorul de kilometri. Este de asemenea posibil ca harta de navigaţie să fie afișată central, între turometru și vitezometru.

Potrivit Volkswagen AG, noua generație Tiguan va ajunge pe piața europeană începând cu aprilie 2016.
Volkswagen Tiguan în versiune cu șapte locuri și ampatament lung va fi lansat în toamna anului viitor.

[yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=CPveV73VM40′]

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2