Viitorul începe azi: Volkswagen BUDD-e Concept

Autodesk VRED Professional 2014 SR1-SP7
0

Viitorul începe azi: Volkswagen BUDD-e Concept

Volkswagen a expus la ediția din 2016 a Consumer Electronics Show un concept care aduce împreună motivele de design ale iconicului Microbus din anii ’50 cu posibilitățile tehnologice ale secolului XXI. Platforma tehnică MEB (Modular Electric Toolkit) a conceptului BUDD-e va intra în producția de serie spre finalul acestui deceniu.

Piesa centrală a conceptului Volkswagen BUDD-e este trenul de propulsie 100% electric. Acumulatorul de 101 kWh, amplasat sub podeaua mașinii, asigură o autonomie de 600 de kilometri și poate fi încărcat la 80% din capacitate în numai 15 minute. Integrat în platforma tehnică MEB, trenul de propulsie al lui BUDD-e încorporează două motoare electrice: unul poziționat pe puntea față, unul poziționat pe puntea din spate.

Cele două motoare electrice generează 225 kW (306 cai putere) și 490 Nm cuplu, resurse suficiente pentru o viteză maximă de 180 km/h și un sprint de la 0 la 100 km/h în aproximativ 7 secunde. În ceea ce privește dimensiunile exterioare (4.597 mm L; 1.940 mm l; 1.835 mm Î), Volkswagen BUDD-e se plasează între Touran și Transporter.

Poziționarea bateriei și a motoarelor electrice a permis echipei de design să creeze un interior spațios, cu o banchetă spate în forma literei L. Înăuntru, Volkswagen BUDD-e Concept este echipat cu scaune reconfigurabile și suprafeţe netede la atingere cu acționare kinestetică. Ușile se deschid prin comandă vocală, neavând mânere.

În locul oglinzilor clasice ale mașinilor de serie din prezent, camerele video ale sistemului e-Mirror afișează imagini de afară în display-uri mici, amplasate în cabina conceptului BUDD-e. Un display cu diagonala de 12,3 inch este plasat chiar în fața șoferului pe post de instrumentar de bord; acestuia i se alătura un display curbat de 13,3 inch.

Volkswagen își dorește ca maşina electrică să ajungă o unealtă de legătură, care să faciliteze relația dintre om și tehnologie. Conceptul Volkswagen BUDD-e înglobează tehnologii de recunoaștere a gesturilor utilizatorilor (șofer și pasageri), astfel încât orice funcție și setare să poată fi realizată printr-un simplu gest. Funcția de recunoaștere a gesturilor va ajunge în producția de serie în viitorul foarte apropiat, începând cu a opta generație a modelului compact Volkswagen Golf.

[yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=yUWoYnYIIHw’]

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2