Eleganță și sportivitate la un nivel superior: noile Audi A5 și S5 Coupé

Dynamic photo, 
Colour: Manhatten Grey
0

Eleganță și sportivitate la un nivel superior: noile Audi A5 și S5 Coupé

A doua generație Audi A5 Coupé, lansată la începutul lunii iunie în cadrul evenimentului Audi Late Light Show din Ingolstadt, aduce la un nivel superior eleganța și sportivitatea consacrate de generația anterioară. Construite pentru a livra performanță, noile modele beneficiază de o aerodinamică sofisticată, un șasiu complet nou, o greutate redusă, motoare puternice și sisteme tehnologice de ultimă generație.

Noul Audi A5 Coupé, mai performant și în același timp mai economic, debutează cu cinci versiuni de motorizare: două TFSI și trei TDI, care vor livra între 190 și 210 CP.  Varianta S line ascunde sub capotă motorul V6 3.0 TFSI de 354 CP, care accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,7 secunde și înregistrează un consum de doar 7,3 litri carburant la 100 km.

Pentru fiecare motorizare disponibilă, Audi a proiectat un tren de rulare adaptat. Cutia de viteze manuală cu șase trepte și cea S tronic cu șapte trepte sunt utilizate în cazul motoarelor cu patru cilindri, precum și în cazul motorizării 3.0 TDI de 218 CP cu tracțiune frontală sau integrală. Transmisia tiptronic cu opt trepte este rezervată pentru variantele diesel de 286 CP și pentru versiunea S line. Acestea două din urmă vin echipate standard cu tracțiune integrală quattro.  Pentru prima dată, Audi introduce sistemul quattro cu noua tehnologie ultra, disponibil momentan pentru motorizările V4 TFSI și TDI cu transmisie manuală.

Noul șasiu este unul dintre punctele forte ale modelului Audi A5 Coupé. Indiferent de traseul ales, la drum lung sau pe teren accidentat, acesta oferă un confort sporit șoferului și un grad ridicat de agilitate. Îmbunătățiri au fost aduse și la nivelul servodirecției, sistemul electromecanic fiind adaptabil în funcție de viteza vehiculului și oferind un feedback rutier extrem de precis.

Modelul Audi A5 Coupé este mult mai agil decât predecesorul său. Acest lucru se datorează, în mare parte, greutății sale reduse cu aproximativ 60 kg și a unui coeficient aerodinamic de doar 0.25,  ce-i asigură statutul de lider în segment.

La exterior, design-ul sofisticat al noului Audi A5 Coupé merge mână în mână cu elementele de aerodinamică. Proporțiile perfect echilibrate ale modelului se armonizează plăcut cu grila Singleframe semnificativ mai lată, cu designul stopurilor cu LED și a farurilor cu tehnologie Matrix LED, cu ampatamentul și capota alungite și consolele scurtate, toate subliniind sportivitatea noului A5 Coupé. Dimensiunile mărite se resimt și la nivelul portbagajului, care beneficiază acum de un volum de 465 de litri, cu 10 litri mai mult decât modelul precedent. Modelele acestei generații noi pot fi echipate opțional cu senzor pentru deschiderea automată a portbagajului și cu cârlig pentru remorcare, acționat electric.

La interior, șoferul și pasagerii beneficiază de un spațiu mai generos, ca urmare a dimensiunilor sporite și a unui ampatament mai lung. Construirea finisajelor la înalte standarde de calitate este o caracteristică tipică producătorului german. Alături de acustica interioară, materialele rezistente și plăcute la atingere disponibile într-o gamă largă de culori, oferă o ambianță deosebit de plăcută și subliniază caracterul premium al modelului.

Noul Audi A5 Coupé este acum disponibil pentru prima dată cu opţionalul Audi virtual cockpit, un ecran de 12,3 inch care înlocuiește ceasurile de bord clasice. Împreună cu sistemul de navigație MMI, ce include un monitor de 8.3 inch în consola centrală, cele două formează unitatea centrală informatică. Interfața MMI oferă șoferului variate metode de operare: vocală, prin butoanele noului volan multifuncțional, sau prin terminalul amplasat pe consola centrală. Clienții care aleg sistemul de navigație MMI, beneficiază automat și de Audi connect SIM, un card SIM instalat în interiorul autoturismului, prin intermediul căruia pasagerii se vor putea conecta la o rețea rapidă de internet.

Dintre sistemele de asistență disponibile pe noul Audi A5 Coupé enumerăm: sistemul de asistență în reducerea consumului de carburant, Audi Active Lane Assist ce menține autoturismul pe banda de mers, sistemul Start&Go ce oferă confort șoferului în blocajele din trafic sau sistemul ce înregistrează și recunoaște semnele de circulație.

Liniile de echipare noi disponibile pe a doua generație Audi A5 Coupé, oferă numeroase posibilități de personalizare, atât în interior, cât și în exterior. Pachetul sport S line sau selecția de design Audi sunt disponibile pentru personalizări sofisticate, în special la interior. Se poate opta și pentru un pachet exterior S line, ce adaugă și mai mult dinamism modelului.

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2