Premierele mondiale Audi de la Salonul Auto de la Geneva

0

Premierele mondiale Audi de la Salonul Auto de la Geneva

Ca in fiecare an, in luna martie, Geneva gazduieste Salonul Auto International in cadrul caruia constructorii de autovehicule expun, in exclusivitate, cele mai noi tehnologii, lanseaza modele in premiera si prezinta cele mai indraznete prototipuri.  La editia de anul acesta, Audi dezvaluit 4 noi modele si concept-cars.

Grupul Volkswagen a organizat, cu o noapte inaintea deschiderii oficiale a Salonului, o conferinta de presa, unde a prezentat in exclusivitate noile proiecte. Jurnalistilor si invitatilor speciali le-au fost prezentate in premiera conceptul Audi Prologue Avant, Audi Q7 e-tron, Noul Audi R8 si R8 e-tron, Noul Audi RS3 Sportback. Salonul auto ramane deschis vizitatorilor pana pe 15 martie.

Audi Prologue Avant Concept

In luna februarie, Audi a dezvaluit fotografii ale conceptului Prologue Avant, prototip concurent pentru Mercedes CLS Shooting Brake. Audi Prologue Avant este un break cu propulsie hibrida, dotat cu motorizarea 3.0 TDI care livreaza 353 CP (250 kW) CP, completata de un motor electric integrat, care ofera suplimentar inca 100 kW. Angrenajul ajunge astfel la 455 CP si 750 Nm. Audi Prologue Avant accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5.1 secunde si ofera un consum record de numai 1.6 litri/100 de kilometri.

Noul Audi Q7 e-tron

Noul Audi Q7 a primit o versiune plug-in hibrida, Q7 e-tron fiind primul SUV de acest tip fabricat de Audi. Modelul foloseste un motor diesel (V6 3.o TDI), alaturi de unul electric, care livreaza in total 373 CP si 700 Nm. Autonomia in modul full electric este de 56 kilometri, iar cea combinata de 1.410 kilometri. Dintre tehnologiile de ultima ora, care echipeaza Noul Q7 e-tron, amintim torque vectoring si sistemul de control termic (Thermal Management System), care foloseste caldura produsa in exces de sistemul electric pentru a incalzi habitaclul.

Noile Audi R8 si Audi R8 e-tron

Ajuns la a treia generatie, Noul Audi R8 isi atrage publicul cu cei 610 CP (449 kW), care propulseaza angrenajul V10 5.2 FSI de la 0 la 100 km/h in doar 3.2 secunde. Noul R8 beneficiaza de noi materiale de constructie; Audi Space Frame este un nou multimaterial, care ii asigura greutatea redusa, de numai 1.454 kg, in combinatie cu fibra de carbon ranforsata si aluminiul lightweight.

Supercar-ul va fi produs si in varianta full-electric. Audi R8 e-tron anunta o autonomie de 450 kilometri dintr-o singura incarcare. Astfel, Audi patrunde pe o nisa foarte restransa, reprezentata in acest moment de un singur concurent: Tesla Model S. Ansamblul lui R8 e-tron este pus in miscare de doua motoare electrice care dezvolta impreuna 462 CP (340 kW) si 930 Nm.

Audi RS3 Sportback

Puterea cunoaste o noua forma: RS3 Sportback este modelul sportiv de top al gamei A3. Cu 367 CP (270 kW), acesta este cel mai puternic motor in cinci cilindri fabricat in familia RS. Sportivul RS3 atinge sprint-ul 0-100 km/h in 4.3 secunde – cel mai bun timp din segment.

 

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2