Volkyland – cea mai mare colectie privata Volkswagen din lume

download
0

Volkyland – cea mai mare colectie privata Volkswagen din lume

16.08.2012

Muzeul Volkyland din Puerto Rico gazduieste cea mai mare colectie privata Volkswagen din lume, cu aproape doua sute de automobile aflate sub acelasi acoperis.

Proiectul a fost initiat de Norman Gonzalez, prin intermediul unui ONG (Fundacion de Volkswagen de Puerto Rico) si are ca misiune promovarea aspectelor culturale si tehnologice operate de Volkswagen in industria auto, dar si la nivel social, de la fondare, pana in prezent. Volkyland a devenit un muzeu la fel de iconic precum sunt si marcile pe care le reprezinta, iar comunitatea il descrie ca fiind un centru educational si recreational.

Fanii Volkswagen vor gasi aici toate informatiile si materialele lansate de compania din Wolfsburg despre modelele sale, de la brosuri, cataloage si carti, pana la prezentari video si aplicatii ale brandului Volkswagen. Colectia de masini si de materiale prezenta in Volkyland este aproape completa, dupa cum afirma fondatorul sau.

In prezent, muzeul are doua cladiri: corpul principal serveste drept casa pentru toate modelele Beetle lansate de Volkswagen din 1936 pana in prezent, de la masini folosite in scop militar si pana la autospeciale, cum ar fi mini-ambulantele.

Cea de-a doua cladire a fost inaugurata in luna august a anului 2009 si gazduieste seria completa a autovehicului comercial Transporter, denumit printre fani si “Bulli”, precum si masini speciale precum buggy-uri Beetle sau masini de curse de epoca.

In colectia Volkyland se afla si un exemplar rar Volkswagen Beetle din 1954, cu volan pe partea dreapta, restaurat integral de echipa muzeului.

 

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2