Audi a intrat in „Top 50 cele mai Inovatoare Companii din Lume”

untitled1-e1361871012207
0

Audi a intrat in „Top 50 cele mai Inovatoare Companii din Lume”

Juriul MIT Technology Review, revista prestigiosului Institut de Tehnologie din Massachusetts, a inclus anul acesta compania Audi pe lista celor mai revolutionare 50 de companii din lume, datorita inovatiilor aduse in domeniul mobilitatii.

Tehnologiile dezvoltate de Audi dau noi directii in pilotarea automobilelor de tip driverless si forteaza celelalte companii sa isi modifice cursul strategic. Audi este primul constructor de masini care a obtinut licenta pentru a construi si pentru a testa masini care se conduc singure in Nevada (SUA), singurul stat care permite acest lucru. Anterior, numai compania Google a mai obtinut acordul de a testa sisteme pentru un singur autoturism auto-pilotat in Nevada.

Compania Audi a dezvoltat pentru sistemul piloted driving un scanner laser compact, de dimensiuni foarte reduse, care poate fi integrat in grila automobilului. Scanner-ul laser verifica imprejurimile masinii, in fata si in laterale, si este mai eficient decat sistemele masive montate pe plafonul masinilor Google. Deja exista si un prototip al circuitului care va inlocui computerele din masinile pe care Audi isi desfasoara cercetarea, pentru a nu incomoda spatiul pasagerilor.

Pe langa proiectul Piloted Driving, aflat in stadiu de testare, Audi a prezentat publicului prototipul sistemului Piloted Parking, in cadrul Salonului de Electronica (CES) din Las Vegas. Audi A7 este primul model pe care a fost implementat unul dintre cele mai avansate sisteme de parcare autonoma existente pe piata auto.

Cel de-al doilea proiect care a contribuit la impunerea Audi pe lista Celor mai Revolutionare 50 de Companii este tehnologia prin care producatorul auto urmareste sa transforme energia solara in resursa regenerabila (metan) pentru masinile cu motorizari pe baza de gaze naturale. Fabrica se afla in Stuttgart si isi va incepe activitatea anul acesta. Un cuantum de 1.500 de unitati sunt programate pentru a intra in productie anul acesta.

MIT Technology Review este revista lansata de Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) in anul 1899 si a devenit cunoscuta in special pentru anuarul „Top 35 Inventatori sub 35 de Ani”. Technology Review a acordat premii unor companii precum Google, PayPal sau Linux. In „Top 50 cele mai Inovative Companii” din 2013, doar 15 au fost premiate in anul 2012, restul de 35 reprezentand new-entry-uri. Cele 35 de companii s-au remarcat nu doar prin dezvoltarea de noi tehnologii si inovatie, ci mai ales prin comercializarea acestora, stimularea pietei, crearea de noi directii si chiar definirea de noi nise si piete.

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2