Cinci milioane de unitati Audi quattro

PopUp595_371popupAU130121_small
0

Cinci milioane de unitati Audi quattro

Audi a sarbatorit livrarea a 5 milioane de unitati echipate cu tehnologia quattro.

Audi A6 allroad quattro 3.0 TDI a iesit de pe linia de productie a Fabricii din Neckarsulm, Germania, la sfarsitul lunii februarie si este masina cu numarul 5.000.000 pe care Audi o livreaza sub sigla quattro. Niciun alt brand premium din lume nu se poate lauda cu cifre de vanzari comparabile in ceea ce priveste livrarile de masini cu tractiune integrala. In configuratorul Audi exista 140 de variante posibile de echipare cu sistemul quattro.

Audi quattro

Audi a lansat tehnologia quattro in urma cu 33 de ani, pe 3 martie 1980, la Salonul International de la Geneva.  Primul model care a beneficiat de aceasta tehnologie a purtat numele generic de „Audi quattro”, fiind o masina cu un motor V10 de 2.144 cmc/147 kW /197 CP/285 Nm. Tractiunea integrala aplicata motorizarii diesel a aparut in anul 1993, iar patru ani mai tarziu a fost dezvoltata si pe masinile compacte.

Echipa Audi Motorsport a dominat pistele de raliu europene inca din 1981, cand Hannu Mikkola a castigat primele 6 probe pe zapada la Raliul Finlandei, iar in 1982 deja spulbera victorii la nivel mondial. In anul 2012, pentru prima data in istorie, cursa de la Le Mans a fost castigata de o masina hibrida dotata cu sistem de tractiune integrala: Audi R18 e-tron quattro hybrid. Audi nu si-a adjudecat doar primul loc, ci intreg podiumul Le Mans, cu cele doua R18 e-tron quattro pe primele pozitii, urmate de R18 ultra, clasat pe pozitia a treia.

„quattro reprezinta un fundament al marcii Audi si un factor critic in istoria de succes a automobilelor noastre”, declara Ruper Stadler, Presedintele Consiliului de Administratie al AUDI AG. „Ne-am asumat pionieratul si vom continua sa cream tehnologii tot mai avansate, care sa prevaleze experienta „Vorsprunk durch Technik”. quattro este mai mult decat o tehnologie. quattro este un icon care se traduce prin siguranta, sportivitate, competenta tehnica si atitudine dinamica ce nu pot fi invinse, indiferent de conditiile de drum. quattro inseamna Audi, iar Audi inseamna quattro.”

In anul 2012, mai mult de 43% dintre clientii Audi din intreaga lume au optat pentru o varianta de echipare all wheel drive, iar in fabrica din Neckersulm, una din doua masini produse este dotata cu tractiune integrala.

In cadrul grupului AUDI AG a fost creata o divizie speciala, al carei numar de angajati este in continua crestere: quattro GmbH este reprezentata de 800 de angajati care se dedica in mod constant progresului prin tehnologie.

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2