eT! exploreaza tehnologia driverless

volkswagen-et-3
0

eT! exploreaza tehnologia driverless

17.07.2012

De mai bine de 60 de ani, Volkswagen se impune ca lider mondial in segmentul autovehiculelor comerciale de tonaj mic. In aceasta categorie sunt incluse autovehiculele folosite pentru servicii diverse, precum curierat sau livrari de marfa perisabila sau non-perisabila.
Departamentul de Cercetari al Volkswagen genereaza constant solutii pentru a inova si imbunatati segmentul autovehiculelor de tonaj mic din acest segment.

Alaturi de Universitatea de Arte Braunschweig si Posta Germana, Volkswagen a demarat un proiect al carui scop este crearea unui autovehicul inteligent – noul eT!

Astfel, eT!, declinat din modelele Volkswagen Caravelle si Volkswagen Multivan, pune la dispozitie primele motoare electrice integrate pe platforma VAG. In  privinta design-ului, masina a fost gandita astfel incat spatiul sa fie folosit inteligent in fiecare coltisor al compartimentului de marfa. Proiectul a beneficiat si de suportul Ministerului Mediului din Germania, fapt ce releva impactul pe care proiectul il are asupra dezvoltarii durabile in materie auto.

eT! este mai mult decat un autovehicul comercial electric si eco.
eT! a fost conceput in concordanta cu nevoile unui autovehicul comercial care se deplaseaza in principal in mediul urban aglomerat si care face opriri dese pentru livrari. De exemplu, eT! a fost dotat cu un iPad care functioneaza drept computer de bord: tableta recepteaza semnalele GPS emise de smartphone-ul soferului. Datorita functiei “Come to me”, eT! poate stabili unde se afla soferul si poate chiar sa il insoteasca in timp ce acesta se deplaseaza pe jos, intre doua blocuri apropiate. Viteza de rulare este adaptabila, astfel incat masinina poate fi setata sa se deplaseze singura cu aceeasi viteza ca a soferului care se deplaseaza pe jos. O alta functie inteligenta, “Follow me”, localizeaza coordonatele soferului si pune masina in miscare, pana la destinatie. Cele doua functii inovative presupun ca masina sa isi calculeze singura traseul prin semnale GPS si sa evite obstacolele din trafic.

Aflat in stadiul de concept, eT! promite sa revolutioneze traficul urban si sa puna bazele primei masini “driverless” Volkswagen.

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2