Volkswagen AG are cea mai mare instalatie fotovoltaica din lume

26971226
0

Volkswagen AG are cea mai mare instalatie fotovoltaica din lume

Volkswagen AG a inaugurat cea mai mare instalatie foto-voltaica din lume, la fabrica din Statele Unite. Acesta este un pas important in actiunile pentru sustinerea mediului pe care producatorul auto le intreprinde la nivel mondial.

Parcul solar se intinde pe 33 de acri in regiunea Tennesee, langa Chattanooga, acolo unde Volkswagen produce modelul Volkswagen Passat destinat pietei americane. Parcul ocupa jumatate din parcela de teren de 66 de acri din jurul sediului fabricii si este format din 33.600 de panouri. Celulele foto-voltaice asigura 13% din necesarul de energie electrica al sectiei de productie, insa complexul de 9.5 megawatti poate asigura electricitatea intregii fabrici atunci cand liniile de productie nu sunt active. Modulele solare genereaza 13.1 gigawatt-ora de electricitate pe an, echivalentul energiei consumate anual de 1.200 de gospodarii.

Fabrica de la Chattanooga, deschisa in mai 2011, este prima cladire din industrie avizata de Consiliul Ecologic al Statelor Unite cu certificat Top-Level Platinum pentru Design Environmental si Leadership in Energie. Ceea ce inseamna ca fabrica limiteaza puternic efectele proceselor de fabricatie asupra mediului.

Insa Volkswagen nu foloseste energia solara doar in Statele Unite. La sediul principal din Wolfsburg si la fabrica din Emden (Germania), sunt instalate panouri care asigura un procent din energia zilnica necesara procesului de productie.

Wolfsburg fotovoltaice

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2