Volkswagen up! si noua transmisie ASG

untitled
0

Volkswagen up! si noua transmisie ASG

13.06.2012

Volkswagen up! nu este doar o masina ultra-compacta care inoveaza distributia spatiului maxim pe o suprafata minima. Volkswagen up! isi afirma constant pozitia „Car of the Year 2012”, iar cea mai noua reusita este introducerea transmisiei automatizate ASG, prevazuta cu o cutie robotizata care poate fi operata si in modul manual.

ASG (Auto Shift Gearbox) este una dintre cele mai usoare cutii de viteze automatizate de pe piata, cantarind sub 30 kg. Transmisia dispune de modurile D, N, R, dar are incorporat si modulul manual M. In modul automat D, sistemul selecteaza momentul optim de schimbare a treptei, reducand astfel consumul de combustibil in comparatie cu transmisia manuala.

Fata de o transmisie automata conventionala, transmisia automatizata se descurca si fara modul de parcare P. Astfel, up! nu va fi pornit din modul P (cum ne-am obisnuit), ci din modul N (neutru).
Sistemul este proiectat pentru un cuplu maxim de 120 Nm si ofera o a cincea treapta de viteza cu un raport mai lung. La viteze mari, aceasta permite reducerea consumului de carburant cu 0.1 l/100 km, precum si reducerea emisiilor fonice si de CO2.

Noua cutie robotizata ASG creste confortul in timpul rularii si este alternativa ideala atunci cand Volkswagen up! are de facut sprinturi in mediul urban.

Transmisia automatizata ASG va putea fi comandata in curand si la MIDOCAR. Cele doua motoare pe benzina disponibile pentru Volkswagen up! (1.0 MPI/60 CP si 1.0 MPI/75 CP) vor putea fi comandate cu transmisia automatizata cu 5 trepte ASG doar in variantele de echipare Move up! si  High up!.

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2