De unde provin numele masinilor construite de Volkswagen?

9027990510_be5a81a4f5
0

De unde provin numele masinilor construite de Volkswagen?

Megan Closset, Product Specialist & Training Curriculum Designer la Volkswagen Academy, face o scurta trecere in revista a provenientei numelor modelelor Volkswagen.

Curentii de aer transcontinentali, inspiratie pentru un brand global

Conform parerii majoritatii, inspiratia pentru numele Volkswagen Golf nu s-a nascut din sportul cu acelasi nume. Cel mai bine vandut model Volkswagen face referire la curentul Golfului, care porneste din Mexic, traverseaza America si ajunge in Europa, descriind astfel parcursul unui model auto ale carui vanzari au strabatut toate granitele.

Compania germana a folosit deseori numele curentilor in denumirile modelelor: Passat reprezinta „vantul schimbarii”, Jetta reprezinta „jet stream”, curent care apare pe cer senin si temperaturi blande, dar care spulbera totul in cale cu viteze de pana la 200km/h. Omonimul modelului Scirocco este vantul originar din Desertul Sahara, care starneste furtuni violente de nisip.

Triburile – sursa antropologica pentru nume remarcabile

Un alt nume de inspiratie Africana este „Touareg”. Tribul nomad „Tuareg” descrie caracteristicile unui brand care se aventureaza pe orice teritorii si tinuturi.

„Amarok”, in limba inuitilor, este intruchiparea lupului. Numele rezoneaza cu latinescul „ama rocca” – iubeste pietrele. Asadar, Volkswagen Amarok transmite incadrarea in peisaje stancoase, pe terenuri accidentate si salbatice.

Inspiratie antologica greceasca

Mitologia greceasca a reprezentat sursa de inspiratie pentru EOS, Zeita Diminetii. Constructorii considera numele revelator datorita hardtop-ului decapotabil. Phaeton, fiul lui Helios, regele Soarelui, exprima stralucirea unui model premium precum cel lansat de Volkswagen in anul 2002.

Broasca sau Gandac? Cate tari, tot atatea nume!

Cea mai populara masina, Volkswagen Beetle, nu a purtat acest nume de la inceput. Initial, a fost numita simplu, „Masina poporului” sau tehnic, „Type 1”. Numele Broscuta sau Gandac a rezultat in mod natural, din asemanarea izbitoare a formelor masinii cu cele ale unor vietuitoare. Si ca dovada a inocentei acestui model, clientii din toata lumea l-au alintat si rebotezat in propria limba: Kafer in Germania, Coccinelle in Franta, Fusca in Brazilia si Maggiolino in Italia – toate fiind diminutive ale cuvantului „ganganie”.

9025769693_a58acc4b93

Abrevierile versiunilor sport

Denumirile variantelor sport de la Volkswagen sunt R, GT, GTI si GTD. Litera R provine din nemtescul „Renner” – alergator. GT, GTI si GTD au inspiratie italiana: Grand Turismo Iniezione (injectie, pentru motoarele pe benzina) si Grand Turismo Diesel (pentru motoarele diesel).

Desi nu este un model sport, Volkswagen CC detine titlul pentru cel mai scurt nume din grupul Volkswagen; cele doua litere semnifica „Comfort Coupe”.

Incrucisari de cuvinte

Incrucisarile de cuvinte sunt alta modalitate prin care Volkswagen reuseste sa creeze nume neconventionale pentru modelele sale. Tiguan a rezultat din combinatia „tigru” si „iguana” (Tiger + Leguan, in limba germana). Ceea ce a rezultat este un produs descris de forta, agilitate si versatilitate.

9027990510_be5a81a4f5

Sursa: Das Auto Magazine

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2