Debut pe piata din România

814877l
0

Debut pe piata din România

17.11.2009
Noua generatie a modelelor Transporter, Caravelle si Multivan

Transporter, Caravelle si Multivan – cele 3 versiuni de baza ale bestseller-ului comercializat la nivel mondial în milioane de unitati debuteaza pe piata din Romania prezentand o serie de noutati:
– propulsoarele noi TDI cu tehnologie Common Rail reduc consumul cu pana la 1,9 litri si indeplinesc norma de poluare EURO 5;
– interiorul si exteriorul preiau noile tendinte in materie de design, adoptate de catre Volkswagen;
– noua generatie ESP cu asistenta la pornirea din rampa si stabilizarea remorcii este disponibila in dotarea de serie.
Sunt disponibile patru propulsoare TDI de 2.0 l (1.968 cm3), care genereaza 62 kW/84 CP, 75 kW/102 CP, 103 kW/140 CP si 132 kW/180 CP. Pana la un nivel de putere de 140 CP, o turbina de supraalimentare cu geometrie variabila asigura forta de propulsie necesara; in versiunea de top de 180 CP, Volkswagen Autovehicule Comerciale apeleaza la o supraalimentare reglata in doua trepte cu turbina dubla.
Liniile clare, simple caracterizeaza noua caroserie. Sectiunea frontala este descrisa de noua forma a capotei si a grilei radiatorului, care pentru Caravelle si Multivan dispune de elemente ornamentale cromate. Farurile de ceata adaptive, cu functie de iluminare a interiorului curbelor, sunt integrate în bara de protectie fata. Indraznetul design al jantelor de aliaj disponibile acum si in variantele de 17″ şi 18″, oglinzile laterale retrovizoare restilizate si noile culori exterioare moderne completeaza noul look.
Sistemul de tractiune integrala permanenta, controlat preponderent electronic (4Motion cu cuplaj Haldex din cea de-a 4-a generatie), este in principal destinat deplasarilor in afara drumurilor consolidate. Un element de noutate este reprezentat de faptul ca Volkswagen Autovehicule Comerciale va oferi la inceputul lui 2010 si o versiune 4Motion in combinatie cu cutia de viteze automata (DSG), cu dublu ambreiaj.
Ca element de noutate la clasa din care face parte, Transporter este disponibil optional cu sistem de asistenta pentru schimbarea benzii de rulare (Side Assist). Soferul este avertizat prin intermediul unui sistem de leduri integrate in oglinzile exterioare asupra autovehiculelor aflate in unghiul mort.
Un alt element de noutate: afisajul pentru presiunea pneurilor (RKA). RKA analizeaza permanent viteza de rotatie a rotilor; prin compararea vitezelor, sistemul identifica si informeaza asupra scaderii presiunii din pneuri.

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2