Din jurnalul nostru de bord: PENTRU POLITETE IN TRAFIC

26022009001
0

Din jurnalul nostru de bord: PENTRU POLITETE IN TRAFIC

15.03.2010

Sunt cateva lucruri marunte, dar care, daca ar fi aplicate de fiecare dintre noi, ar conduce spre un rezultat maret: am avea politete in trafic.

Cum ar fi daca am avea putin mai multa rabdare unii cu altii? Cu siguranta ca fiecare dintre noi se grabeste sa ajunga in punctul x, la ora y, dar aglomeratia din trafic este o realitate stresanta, cu care ne confruntam deja de mult timp. Nu e cazul ca noi sa ridicam si mai mult nivelul de stres prin claxoane nejustificate si remarci agresive la adresa colegilor de trafic.

Cum ar fi daca am acorda prioritate unui coleg atunci cand acesta are indicativ de “cedeaza trecerea”? Absurd?! Nu neaparat. La orele de aglomeratie maxima in trafic (cum sunt aproape toate orele unei zile obisnuite in capitala) daca ai vrea sa intri de pe una dintre stradutele laterale pe o artera mai circulata, nu ar fi cea ma buna idee sa stai sa astepti pana cand nu mai trece nici o alta masina, pentru ca asta s-ar intampla abia spre seara… Asa ca pentru a nu-l obliga pe cel care a avut ghinionul sa circule pe acolo sa forteze intrarea in coloana de pe bulevard, nu ar fi mai usor sa ii oferi tu aceasta favoare? S-ar putea sa-ti fie recunoscator. Poate nu tie in mod direct, pentru ca nu va avea ocazia. Dar atunci cand se va aflata din nou in aceasta situatie, insa pe pozitia ta, isi va aduce aminte de gestul tau, si poate ca il va repeta.

Gesturile marunte conteaza atunci cand vrei sa faci lucruri mari. Asa ca haideti sa ne concentram putin si sa lasam deoparte orgoliile cand suntem la volan. Haideti sa incercam, cu totii, sa fim mai buni, haideti sa facem sa fie bine… in trafic!

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2