Volkswagen vireaza catre e-mobilitate

e-mobility
0

Volkswagen vireaza catre e-mobilitate

02.03.2010

Prof. Winterkorn: in viitor, inima marcii va bate si electric

Volkswagen aduce e-mobility la nivelul urmator: prin productia de serie pentru Golf si UP

Gama de hibride se va extinde pentru modelele de volum

Volkswagen planuieste extinderea flotei sale de masini cu propulsie electrica. Utilizarea tehnologiei hibride pentru modelele de serie este deja demonstrata la Salonul Auto de la Geneva, prin Touareg Hybrid. In 2011 va urma o flota de test de 500 Golf cu propulsie electrica. Piata modelelor de volum cu propulsie hibrida si electrica va fi cucerita in 2013 de catre Volkswagen, cu ajutorul modelelor Golf si Jetta.

Volkswagen isi va concentra strategic competentele in domeniul propulsiei electrice, dezvoltand treptat domeniul. A stabilit in acest sens un plan concret de lansari pentru modelele electrice. In acest sens, Prof. Dr. Winterkorn, Presedintele Consiliului de Administratie al Volkswagen AG, declara: „Volkswagen va aduce e-mobility in productia de serie. In 2011 ne extindem flota de test prin 500 Golf cu propulsie electrica. In 2012 urmeaza o versiune hibrida a modelului Jetta pentru piata SUA. Incepand cu 2013 modelul UP va intra in productia de serie: obiectivul este de a fi lider de piata e-mobility pana in 2018. Pentru vehiculele cu propulsie electrica dorim sa atingem o cota de trei procente din gama noastra totala.” Si mai mult: „Cu ajutorul modelelor noastre de volum vom scoate hibridul din nisa. In viitor, inima marcii va bate si electric.”

Astazi, masina electrica are deja capacitatea de a parcurge distante scurte de pana la 150 km. Astfel, in lunile urmatoare, diferite marci ale concernului vor demara teste de piata in zone strategice din Europa, America de Nord si China. Un pas intermediar in acest sens consta in implementarea, la nivel de concern, a tehnologiei hibride pentru masini de serie. Astfel, la Geneva, Volkswagen isi subliniaza capacitatea tehnica in domeniul dezvoltarii hibridelor si prezinta deja noul Touareg Hybrid.

„Aceasta competenta tehnica continua cu strategia modulara Volkswagen, in care pot fi integrate propulsiile hibride si electrice ca si module flexibile intr-o vasta varietate de platforme auto ale marcilor concernului”, ne spune Dr. Karl-Thomas Neumann, coordonatorul in domeniul propulsiei electrice la nivel de concern. „Vom continua sa exploatam sistematic potentialul motorizarilor cu combustie interna, pentru a reduce semnificativ consumul de combustibil si emisiile. Pe termen mediu masinile electrice vor coexista cu cele cu combustie interna.”

Agenda de lansare pe piata a masinilor pur electrice este pe cat de ambitioasa, pe atat de consecventa: inceputul va fi facut in 2013 cu modelul E-UP, apoi va fi prezentat E-Golf, iar la finele anului introducerea pe piata a E-Jetta va reprezenta un alt eveniment decisiv pentru E-Strategia concernului Volkswagen. Cu ajutorul principiului E-Modul, electrificarea va fi continuata cu consecventa si pentru alte modele.

Momentele decisive ale extinderii planificate pentru oferta de hibride Volkswagen vor fi: in 2012 vine Jetta Hybrid, in 2013 versiunile hibride ale Golf si Passat.

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2