volkswagengolf.ro

0

volkswagengolf.ro

04.02.2010

Istoria Volkswagen a inceput cu modelul Beetle, creatia lui Ferdinand Porsche. La acea vreme, automobilul reprezenta un privilegiu de care se bucurau doar cei mai instariti oameni. Insa prin noul concept automobilistic, “Compania pentru pregatirea masinilor populare srl” a reusit sa schimbe pentru totdeauna aceasta mentalitate.
In 1974 compania s-a confruntat cu un moment dificil, linia de productie a broscutei din Wolfsburg fiind inchisa. Momentul a fost depasit printr-un nou model original, realizat pe baza design-ului lui Giorgetto Giugiaro: Volkswagen Golf.

Prezentat pentru prima data in 1974, Golf 1 a reusit sa se ridice la inaltimea asteptarilor. Fiabilitate, robustete, simplitate si originalitate – sunt caracteristicile prin care Volkswagen a reusit sa isi atraga pietele serioase de vanzare. Noul model insa era mai mult decat atat. Chiar daca nu era primul hatchback, Giugiario i-a oferit acea nota de unicitate de care era nevoie. O particularitate aparate a Golf-ului era reprezentata de acel stalp C, prin care manifesta un deosebit dinamism.
Efectul estetic al Golf-ului era sustinut de calitatile tehnice cu care era inzestrat: motoare agile, sasiu neutru, combinat cu tractiune pe fata. Astfel, prin adaptabilitatea si siguranta oferita, a reusit sa devina un best-seller, unul din modelele de referinta ale industriei auto.
Modelul Golf a tinut pasul cu vremea, fiind reinoit prima data in 1983 prin Golf 2, apoi in 1991 apare Golf 3. Urmeaza Golf 4, respectiv Golf 5, in 1997, respectiv 2005. Si ultimul, dar cu siguranta nu cel din urma, Golf 6, lansat in 2008.
Golf 6 a resusit in 2008 sa obtina 5 stele la testele efectuate de institutul EuroNCAP din Bruxelles, fiind declarata cea mai sigura masina a aceluias an. In 2009 standardele de acordare a calificativelor s-au shimbat, criteriile devenind mai stricte. Noul Golf a fost supus unui alt test, obtinand din nou rezultate impresionante la toate categoriile. A reusit sa-si pastreze cele 5 stele acordate cu un an inainte, fiind numita “cea mai sigura masina a anului 2009”.
Pentru fanii modelului, exista acum un site dedicat, unde poti afla informatii despre fiecare model in parte. Fiecare masina este prezentata cu istoria sa, galeria foto si ai acces la o colectie speciala a spoturilor pentru campaniile de publicitate realizate de-a lungul timpului. Iar daca si tu esti mandrul posesor al unui model de Golf, ai sansa sa iti vezi propria masina pe site-ul oficial Volkswagen Golf in Romania.
www.volkswagengolf.ro

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2