Bulli, promotor al generatiei flower-power

vintagebus3
0

Bulli, promotor al generatiei flower-power

26.08.2010

Al doilea model fabricat de Volkswagen, cunoscut sub numele de Microbus, a fost introdus in linia de productie in 1950. Constructorii l-au proiectat pentru a fi utilizat atat pentru transportul de persoane, cat si pentru transportul de marfuri, in spiritul deja consacrat al marcii: original, practic si economic. Avand aceste atuuri, Transporter a ajuns rapid printre cele mai indragite autovehicule ale vremii sale, fiindu-i atribuite diverse intrebuintari. Din simplu microbus a putut fi transformat in auto-rulota, sau chiar in autovehicul utilitar folosit in serviciul pompierilor, politiei sau al postei.

Cu toate aceste forme pe care le-a imbracat Transporter, totusi, cea mai reprezentativa imagine pentru acest model ramane aceea de a fi unul dintre simbolurile curentului hippie.

Generatia flower-power s-a indragostit de microbusul Volkswagen si l-a adoptat sub numele de Bulli. Am putea spune ca acest model a jucat rolul unui “transportator oficial” la aproape toate evenimentele in care se reuneau multimile de tineri hippioti, cum era de exemplu celebrul festival de muzica Woodstock. The Doors, Bob Dylan, Jimi Hendrix, Janice Joplin sau The Who sunt doar cativa dintre artistii, care pentru deplasarile din cadrul turneelor, au ales sa foloseasca un Volkswagen Transporter.

Pictat in culori vii, etaland modele psihedelice, Bulli a purtat in toata lumea mesajul pacificator al generatiei flower-power. Si astazi, dupa 60 de ani de istorie a modelului ajuns la a cincea generatie, atunci cand spunem Volkswagen Transporter ne ducem cu gandul la veselie, flori, muzica si armonie.

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2