Cum sa parchezi un Audi prin smartphone?

Audi-Pilot-Park-CES-1
0

Cum sa parchezi un Audi prin smartphone?

In cadrul Salonului de Electronica (CES) din Las Vegas, eveniment dedicat ultimelor aparitii in materie de tehnologie, Audi a prezentat unul dintre cele mai avansate sisteme de parcare existente pe piata auto.

Cu ajutorul unui smartphone si al unei aplicatii sincronizate prin Audi Connect, masina se parcheaza singura la atingerea unui singur buton, atunci cand proprietarul nu are timpul necesar sa faca acest lucru. Dupa identificarea unui loc liber, masina incepe sa execute singura manevrele, accelereaza si franeaza, iar cand parcarea este finalizata isi opreste motorul, farurile, blocheaza portierele si ii trimite proprietarului pe telefon o confirmare a finalizarii parcarii.
Aceeasi aplicatie are si functie de rechemare a masinii catre locatia unde se afla soferul. „Valetul invizibil” se ghideaza singur catre locatia indicata de smartphone-ul soferului, prin scanarea imprejurimilor si conectarea la Google Maps si Google Street View.

Pilotul automat Audi este dotat cu 12 senzori cu ultrasunete pentru manevrare si evitare obstacole. Cu ajutorul unui pachet de senzori atasati masinii si parcarii, viitoarele modele Audi vor genera noi tendinte in asistenta auto.  Acolo unde parcarea este dotata cu senzori, computerul masinii va stoca harta, precum si capacitatea acesteia, pentru a optimiza gasirea unui loc liber.

Audi este primul constructor de masini care a obtinut licenta pentru a construi si testa masini care se conduc singure in Nevada (SUA), singurul stat care permite acest lucru.  Anterior, numai compania Google a mai obtinut acordul de a testa sisteme pentru un singur autoturism auto-pilotat in Nevada.

La CES 2013, Audi a prezentat si alte functii inovatoare ale masinilor care intra in productie incepand cu acest an, printre care: upgrade-urile sistemului Audi Connect, HMI (human-machine interface), noi functii de infotainment si, cea mai importanta, „sofatul asistat”. Programul de auto-pilotare dezvoltat de Audi permite masinii sa se adapteze conditiilor de trafic, prin scanarea benzilor, a densitatii traficului, a distantei dintre autoturisme. Astfel, masina propune preluarea comenzilor atunci cand sunt conditii de trafic aglomerat iar viteza de rulare nu depaseste 60km/h; dupa activarea pilotului automat, autoturismul va accelera si va frana singura, fara interventia soferului, insa sub monitorizarea sa. Prin simpla miscare a volanului sau apasarea unei pedale, masina revine instant sub controlul uman.

Reprezentantii Audi preconizeaza lansarea de serie a sistemelor de tip „Piloted Driving”  si „Piloted Parking” pana in anul 2020. Prima tara care va beneficia de aceste masini va fi Japonia, deoarece populatia este mai inclinata sa foloseasca noile tehnologii in scopul imbunatatirii vietii cotidiene.

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2