Victorie record la Le Mans pentru Audi!

motorsport-3
0

Victorie record la Le Mans pentru Audi!

15.06.2010

Audi a castigat legendara cursa de 24 de ore de la Le Mans pentru a noua oara, obtinand astfel acelasi statut cu Ferrari pe lista onorifica a clasicei curse franceze de anduranta.

Eficienta si fiabilitatea au fost din nou factorii decisivi in cadrul celei de-a 78-a editii a cursei. Cele trei automobile Audi R15 TDI ale echipei Audi Sport Team Joest au functionat pe intreaga distanta fara a inregistra cea mai mica problema tehnica si, in urma celei mai rapide curse Le Mans din toate timpurile, au ocupat primele trei locuri. Astfel, Audi a reusit sa obtina o tripla victorie pentru a patra oara la Le Mans, după 2000, 2002 si 2004.

„Tot colectivul Audi se poate mandri cu aceasta reusita de importanta istorica. Fiabilitatea, eficienta si sustenabilitatea sunt in prezent aspecte deosebit de importante pentru constructorii de automobile, tocmai acestea fiind domeniile in care ne-am aratat experienta in acest weekend”, afirma Presedintele Consiliului Director al Audi, Rupert Stadler, care a fost el insusi martor la captivanta cursa.

Al noualea triumf al marcii la La Mans a fost posibil si datorita tehnologiei dezvoltate intr-un secret total de Audi Sport pentru cursele cu motor, de-a lungul ultimilor trei ani: motorul V10 TDI pentru modelul Audi R15 TDI cu o putere aproximativa de 440 kW este prevazut cu un turbocompresor cu turbina cu geometrie variabila (VTG).

In 2010, cerintele referitoare la motoarele diesel au fost deosebit de inalte din cauza restrictiilor impuse de regulament, asa ca nu s-a folosit intregul potential al motorului V10 TDI. La startul cursei era un fapt stiut ca Audi Motorsport nu avea cel mai rapid automobil, ci unul foarte eficient si sigur.

Victorioasele modele Audi R15 TDI, conduse de Timo Bernhard (Germania), Romain Dumas (Franta) si Mike Rockenfeller (Germania) au parcurs in total 397 de tururi in 24 de ore. Cu o distanta acoperita de 5.410 kilometri, cei trei au doborat recordul stabilit in 1971 de Dr. Helmut Marko si Gijs van Lennep cu modelul Porsche 917, considerat imbatabil, deoarece linia dreapta Hunaudières nu avea sicane la acea data, aceasta fiind o alta ilustrare a performantelor tehnologiei Audi TDI.

Timo Bernhard, Romain Dumas si Mike Rockenfeller au facut o cursa fara greseala, obtinand astfel prima lor victorie la Le Mans si un nou record istoric.

Style Selector

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2