Cel mai rapid sedan Audi

worlds-fastest-audi-bonneville-e1346135842876
0

Cel mai rapid sedan Audi

28.08.2012

„Cel mai rapid Audi din istorie” in cadrul cursei pe sare de la Bonneville si „Cel mai rapid sedan din lume” sunt titlurile obtinute de modelul Audi S4. Iar daca va asteptati sa urmeze o poveste despre cele mai noi tehnologii Audi, inspirati adanc si stapaniti-va uimirea: recordurile amintite ii apartin modelului fabricat in 1992!

Cel mai rapid automobil clasic Audi a atins viteza de 390 Km/h sub mansa lui Jeff Gerner, in varsta de 58 de ani, pasionat de tuning si fan al grupului VAG. Pilotul marturiseste ca detinea un Audi S4 din 1994 modificat astfel incat sa atinga 260 km/h, atunci cand a realizat stabilitatea si coeficientul de dragging, dar mai ales potentialul masinii.

Sursa: www.quattroworld.com

Jeff si-a pregatit masina pentru aceasta competitie de doi ani, zi de zi, insa abia cea de-a patra participare la Bonneville i-a adus recunoastere mondiala. Si pentru ca specialitatea sa sunt motoarele cu cinci cilindri in line, dupa cum declara intr-un interviu pentru quattroworld.com, Jeff a adaptat motorul Audi 20V turbo in cinci cilindri al unui Audi S4 fabricat in urma cu douazeci de ani, pentru a-l transforma in cel mai mare castigator al celebrei curse de la Bonneville.

Victoria a fost atinsa alaturi de grupul 034 Motorsport, responsabil de furnizarea kit-ului de performanta, dar si de dotarea cu elemente de siguranta, precum un sistem de parasutare. Masina a fost capabila sa dezvolte 962 cai putere si 812 Nm, iar cuplul a fost exploatat la maximum:

Treapta a treia: 210 km/h
Treapta a patra: 290 km/h
Treapta a cincea: 373 km/h
Viteza maxima atinsa in treapta a cincea: 390 km/h

Motorul de cinci cilindri dispus in 20 de valve, ales de Jeff Gerner, a fost cel mai de succes motor in cadrul competitiilor motor-sport Audi, pana la aparitia motoarelor de tip R din cadrul competiei de la Le Mans.

 

Style Selecteazăor

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2